2 miljoen rijkssubsidie binnen voor energiebesparing Bredanaars

Foto: CC0/Public Domain

Breda haalt weer een Rijkssubsidie binnen voor energiebesparing. Dit keer krijgt de gemeente € 2.147.537,- voor een actie gericht op huiseigenaren en huurders.

In het voorjaar van 2021 start de campagne en kunnen inwoners in aanmerking komen voor vouchers voor energiebesparende producten, kortingen op energieadvies of een gratis advies van energiecoaches. De campagne loopt tot medio 2022.

Greetje Bos, wethouder energietransitie, is heel blij met deze rijkssubsidie. “Ruim twee miljoen subsidie is natuurlijk een prachtig bedrag. Zo kunnen nog meer Bredanaars daadwerkelijk in actie komen en het energieverbruik omlaag brengen. Stap voor stap, doet iedereen wat in Breda. Dus, wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning, wees er dan snel bij! De campagne loopt in samenwerking met energiecoöperatie BRES, het mobiele informatiecentrum Greenhopper en de woningcorporaties.

Om de campagne te lanceren en expliciet onder de aandacht te brengen van inwoners wordt een communicatiecampagne gestart vanaf april/mei 2021. Breda wil met alle activiteiten 25.750 woonadressen bereiken en van gericht advies en/of producten voorzien. Het doel is dat deze campagne een reductie van het 4.000.000 kg/CO2 besparing op jaarbasis oplevert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden