Huisdier van de week: Lizzy van bijna 2

Foto: Dierenopvang Breda

Lizzy is een kruising van bijna 2 jaar oud. Nadat ze werd geplaatst bij een nieuw baasje, kwam ze helaas weer terug naar de opvang. De woonomgeving bleek niet geschikt voor haar; ze kreeg last van stress door teveel prikkels. Door haar angst en onzekerheid heeft ze de neiging uit te vallen naar mensen, verkeer en andere honden.

Lizzy is in haar puppyfase niet goed gesocialiseerd en wij verwachten dat ze altijd onzeker en angstig zal blijven in nieuwe situaties. Om die reden zijn we voor haar op zoek naar een prikkelvrije omgeving zoals een huis in een buitengebied met een grote tuin. Omdat Lizzy nieuwe situaties en nieuwe mensen als angstig ervaart, zal de nieuwe eigenaar er rekening mee moeten houden dat hij met haar een band moet opbouwen voordat ze geadopteerd kan worden. Hij zal haar dus eerst vaker moeten bezoeken in onze opvang.

Als Lizzy je eenmaal kent, is ze een grote knuffelkont en erg speels. Ze kan gekke capriolen uithalen en is erg behendig. Omdat ze graag bezig is, zou het erg fijn zijn als haar nieuwe baas zelf ook creatief is en, met oog voor Lizzy’s grenzen, zoek- en snuffelspelletjes met haar doet.

Met andere honden kan Lizzy, zeker in eerste instantie, moeilijk overweg. Om deze reden wordt ze dan ook niet bij andere honden geplaatst.

Lizzy is af en toe net een raketje en rent graag. Daarom is een grote, omheinde (!) tuin een must zodat ze haar energie kwijt kan. Ze kan na gewenning goed alleen thuis blijven en wordt vanwege haar angsten niet bij kinderen geplaatst.

  • Kunt u bieden wat Lizzy nodig heeft? Kijk dan voor meer informatie op de website
Dierenopvangcentrum Breda

Oude Baan 60

4825 BL Breda
076-5712712

Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden