Breday.nl gaat Bredase jongeren helpen!

Foto: Gemeente Breda

Op 15 maart lanceerde gemeente Breda de nieuwe online ingang voor jongeren www.Breday.nl. Een website waar Bredase jongeren van 18 tot 27 jaar terecht kunnen voor hulp en ondersteuning bij vragen of twijfels over o.a. geldzaken, opleiding en werk.

Binnenkort opent ook een fysieke locatie waar jongeren kunnen binnenlopen met hun vragen. Hierover snel meer.

Breday.nl is er niet zonder reden. Hulp vragen en zoeken vinden veel mensen lastig, ook jongeren. Als dan eenmaal die stap wordt gezet om hulp te vragen en aan te kloppen bij instanties, schrikt de complexiteit van het systeem en de verschillende deuren waar bij aan kan worden geklopt al snel af. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer. Breday.nl gaat daar bij helpen; Door één herkenbaar toegangspunt te zijn waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Vanuit daar gaat een team van specialisten de jongeren persoonlijk begeleiden en ondersteunen bij het aanpakken van die vraagstukken. Zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig hun leven kunnen gaan leiden.

Wethouder participatie, Boaz Adank: “We zien de jeugdwerkloosheid en aanverwante problemen de laatste tijd snel toenemen. Corona speelt hier helaas een grote rol in en zorgt ervoor dat jongeren ongewild, en vaak zonder daar iets aan te kunnen veranderen, versneld in de problemen raken met werk, studie of schulden. Ouders kunnen hier ook niet altijd bij helpen. Dat vraagt om een directe aanpak en zorgvuldige ondersteuning. Het laatste wat je wilt is dat ze met een valse start beginnen aan hun zelfstandige leven. We willen er daarom alles aan doen om hen zoveel mogelijk te helpen bij het op orde houden of brengen daarvan.”

Met Breday.nl wil gemeente Breda de kloof tussen de leefwereld van jongeren en de systeemwereld van alle betrokken instanties zien te overbruggen. Het is in niemands belang dat jongeren met (hulp)vragen over knelpunten in hun leven blijven rondlopen, waardoor problemen vaak ook alleen maar toenemen. Terwijl er wel hulp voor hen beschikbaar is. Die knelpunten lopen uiteen van stress rondom hun studie, het opstapelen van schulden door bijvoorbeeld hoge abonnementen die zijn afgesloten, maar ook het wegvallen van bijbaantjes door corona, waardoor de inkomsten van de jongeren fors teruglopen. Ook situaties waarin jongeren hulp nodig hebben op mentaal gebied komen voor. In al deze gevallen kan Breday.nl een rol spelen in het verbeteren van de situatie of het oplossen van deze problemen.

Het team van Breday staat voor hen klaar! Dit team bestaat uit een groep specialisten die zich specifiek richten op de coaching, begeleiding en ondersteuning van deze jongeren. In het team zitten verschillende disciplines, zodat bijvoorbeeld snel contact gelegd kan worden met werkgevers of opleidingsinstanties, maar ook schuldhulpverlening kan worden ingeschakeld of een uitkering aangevraagd kan worden. Ook zijn er verbindingen met de professionals vanuit Jeugdzaken, de WMO en Regionaal Bureau Leren en andere maatschappelijke partners in de stad, zodat snel geschakeld kan worden mocht de situatie daar om vragen.

Via een uitgebreide social media campagne worden de Bredase jongeren geïnformeerd over het bestaan van Breday.nl. Deze week zal ook een promotieteam door Breda lopen met een actie waarbij jongeren kunnen poseren voor een cv-foto voor op bijvoorbeeld hun LinkedIn-profiel. Wethouder Boaz Adank liep op 15 maart ook een middag met hen mee.

  • Meer informatie over Breday.nl (spreek uit: Bree Dee) is te vinden op www.Breday.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden