Nieuwe reddingsactie: red de plantjes van kwekerij Lowgardens

Foto: Breda Maakt Mij Blij

De lockdown heeft ervoor gezorgd dat kwekerijen en tuincentra veel inkomsten mislopen. Dat geldt ook voor Peter en Pascale van de Brabantse kwekerij Lowgardens.

Met de hulp van het platform Breda Maakt Mij Blij hopen zij nu alsnog 4.000 van hun bijzondere planten aan de man te brengen. Help jij mee?

De kwekerij van Peter en Pascale trekt doorgaans veel plantenliefhebbers aan, maar tegenwoordig zijn het vooral vogels en insecten die je er hoort. “Men kan inmiddels wel op afspraak bij ons langskomen, maar het is bij lange na niet wat het geweest is en dat hakt er financieel flink in”, legt Peter uit. Om ervoor te zorgen dat de 4.000 plantjes van Peter en Pascale niet in de container eindigen, komt Frank Haagen met zijn team van Breda Maakt Mij Blij in actie.

Bijzondere planten
Frank: “Wij roepen iedereen op om de lente in huis te halen door een setje van deze bijzondere plantjes te bestellen.” Dat bijzondere zit hem volgens Peter in de kweekwijze: “Wij zaaien en stekken alles zelf en dat doen wij onbespoten en met natuurlijke middelen. Zo maken we de wereld een stukje mooier!” Via www.bredamaaktmijblij.nl kan men vanaf nu de plantjes bestellen. Hierbij is er keuze uit drie categorieën: Bloemetjes & Bijtjes, Eet Smakelijk en Vogelvriendelijk.

Help jij mee? 

Via Facebook en Instagram van Breda Maakt Mij Blij kan je een setje van 5 plantjes bestellen voor € 17,50. Ophalen kan tijdens de pick up op zaterdag 3 april van 10:00 tot 13:00 uur bij Brouwerij Frontaal. Met de aankoop van een setje plantjes sla je volgens Frank twee vliegen in één klap: “Je steunt deze ondernemers en je vrolijkt je tuin of balkon op!”

Jubileum
Het is alweer bijna een jaar geleden dat het platform Breda Maakt Mij Blij werd opgericht. “Vanuit de behoefte aan positiviteit, zijn wij in het voorjaar van 2020 boeren en telers gaan helpen die door de coronacrisis met een overschot aan producten bleven zitten. We hebben talloze producten gered, zoals flessen wijn, pompoenen en heel veel bloemen.” Het platform houdt zich niet alleen meer bezig met het redden van producten, vertelt Frank: “We hebben ons ingezet voor het voortbestaan van Stichting Nora Werkt en de crowdfundingcampagne voor Reptielenhuis de Aarde loopt ook nog door. En we zitten nog vol met goede ideeën, dus voorlopig gaan wij door met mensen blij maken!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden