Van Ark: situatie in ziekenhuizen blijft zorgelijk

Foto: Pexels

De situatie in de ziekenhuizen als gevolg van de corona-uitbraak is nog altijd “zorgelijk”, zegt demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) voor aanvang van de wekelijkse ministerraad. Ook het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus blijft hoog.

Het kabinet beslist volgende week of de coronamaatregelen verder versoepeld kunnen worden, zo meldt het ANP. Daarbij wordt als eerste gekeken naar het hoger onderwijs en naar de terrassen. Het is volgens Van Ark belangrijk om perspectief te blijven bieden. “We willen heel veel”, zegt zij. “Maar het moet wel kunnen.”

Het aantal met corona besmette mensen in de ziekenhuizen is afgelopen week weer boven de 2000 gekomen. “Dat is gewoon hoog”, zegt Van Ark. Maar zij benadrukt dat zij ook de duiding van de cijfers door onder meer het RIVM wil afwachten. “Ik laat me altijd informeren op het moment van besluitvorming .”

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) wil evenmin vooruitlopen op mogelijke versoepelingen, waar horeca-ondernemers en winkeliers reikhalzend naar uitkijken. “Ik probeer echt elke keer weer te kijken naar wat er wél kan. Maar we weten allemaal in welke situatie we zitten, dus het is echt even afwachten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden