Aanscherping COVID-19 maatregelen in Amphia ziekenhuis

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

Vanaf aanstaande maandag worden de COVID-19 maatregelen in het Amphia ziekenhuis aangepast.

Amphia verleent op een gecontroleerde manier zorg aan patiënten. “Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten en medewerkers zo veilig mogelijk zijn. We willen daarom de kans op besmetting zo laag mogelijk houden. We zijn extra alert op symptomen van COVID-19. Daarom gelden de maatregelen die hieronder staan.”, zo laat het ziekenhuis weten.

Aanscherping COVID-19 maatregelen in Amphia

Het aantal mensen dat besmet is met de Britse COVID-19 variant stijgt. Om te voorkomen dat er een uitbraak van deze of een andere variant in Amphia komt, hebben we onze maatregelen aangescherpt:

  • Patiënten, bezoekers en medewerkers worden vanaf maandag 22 maart dringend geadviseerd om een medisch mondkapje te dragen. Deze mondkapjes worden bij de parkeergarage en hoofdingang uitgedeeld. Wij verzoeken u om dit mondkapje te dragen. Heeft u zelf een mondkapje meegenomen? Ook dan verzoeken wij u om het door Amphia uitgedeelde mondkapje te gebruiken. Dit mondkapje draagt u zodra u het ziekenhuis binnenkomt en zet deze pas weer af zodra u naar buiten gaat. Alleen op aanwijzingen van een zorgmedewerker mag u tijdens een afspraak het masker afzetten. Daarna zet u het masker meteen weer op.
  • De medische mondkapjes die Amphia uitdeelt zijn getest en goedgekeurd. Omdat we niet weten of uw mondkapje is getest verzoeken we u het door ons goedgekeurde mondkapje te dragen wanneer u in Amphia bent. Op deze manier draagt iedereen een schoon mondkapje.
  • Waar het kan worden poliklinische afspraken omgezet naar telefonische of digitale afspraken (e-health). U wordt door de polikliniek geïnformeerd wanneer uw afspraak wordt omgezet naar een digitale/telefonische afspraak.
  • De 1 bezoeker per dag per patiënt blijft gelden. Ook verzoeken we u om alleen naar uw afspraak te komen. Deze maatregel blijft van kracht. Heeft uw partner of begeleider al een vaccinatie heeft ontvangen? Ook dan verzoeken we u om alsnog alleen naar uw afspraak te komen.

Lees verder: Amphia update: 15 Covid-19 patienten op de IC

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden