Weekcijfers RIVM: verdere stijging van aantal coronagevallen

Foto: Pexels

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft fors oplopen. In de afgelopen week zijn waarschijnlijk ongeveer 47.000 positieve tests gemeld. Dat is ongeveer 20 procent meer dan in de week ervoor. Het zou het hoogste weekcijfer sinds begin januari zijn.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag met het exacte aantal. Vorige week meldde het instituut dat het in een week tijd 39.527 nieuwe gevallen had geregistreerd. Dat was bijna een kwart meer dan de week ervoor. Gemiddeld kwam het neer op 5647 meldingen per dag.

Dat het cijfer stijgt, is in elk geval zeker. In de afgelopen zes dagen zijn namelijk al 40.413 besmettingen aan het licht gekomen. Dat zijn gemiddeld 6736 gevallen per dag.

In de weekcijfers meldt het RIVM dinsdag ook hoeveel coronapatiƫnten afgelopen week zijn opgenomen in ziekenhuizen (vorige week 1234, van wie 268 op de intensive care) en hoeveel sterfgevallen zijn gemeld (vorige week 204). Het reproductiegetal staat momenteel op 1,13. Dat betekent dat het virus zich sneller verspreidt.

Verder meldt het RIVM dinsdag hoeveel mensen tot nu toe zijn gevaccineerd. Vorige week stond de teller op bijna 1,4 miljoen gevaccineerde mensen. Van hen hadden bijna een half miljoen ook al de tweede dosis gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zouden moeten zijn tegen het coronavirus.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden