Coronabesmettingen in West-Brabant stijgen

Foto: RIVM

Er zijn in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op woensdag 485 coronabesmettingen gemeld. Volgens RIVM-cijfers is dat een stijging ten opzichte van een week eerder. Ook in verschillende West-Brabantse gemeenten schoot het aantal besmettingen in de afgelopen week omhoog.

Stijging
Op dit moment zijn er in Breda 54 positieve testen met het coronavirus gemeld. Een week geleden waren dat er nog ‘maar’ 40. Ook in andere West-Brabantse gemeenten is een stijging te zien van het aantal gevallen. Eén van de sterkste stijgingen is te zien in de gemeente Drimmelen: daar ging het aantal coronagevallen in één week van 4 naar 16. Verder zijn in Etten-Leur 12 gevallen gemeld (was op 17 maart nog 7) en in Roosendaal 33 (was 24).

Geen versoepelingen
Gisterenavond maakte het kabinet op een persconferentie bekend dat de voorgenomen versoepelingen van de baan zijn. De coronacijfers stijgen te snel en een derde golf ligt op de loer. Coronaminister De Jonge vestigt zijn hoop op de vaccinatiecampagne: vanaf 1 juli moet iedere Nederlander een eerste prik gehad hebben. Vanaf dat moment kan de samenleving waarschijnlijk weer open.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden