NAC nog volop in de race om promotie naar de eredivisie

Breda, Netherlands, 28-03-2021, football, , Keuken Kampioen Divisie, season 2020 / 2021, NAC player Colin Rosler celebrating the goal during the match NAC - De Graafschap

Na het verlies tegen FC Volendam afgelopen week, had NAC Breda tegen De Graafschap wel wat goed te maken. Met een uitgedunde verdediging – Malone, Adilehou en Maria hebben interlandverplichtingen – verscheen De Parel van het Zuiden aan de aftrap. Dat resulteerde in een spectaculair duel met de nummer 2 van de Eerste Divisie, in de race om promotie.

Bliksemstart
De wedstrijd kende een bliksemstart: Robin Schouten schoot al na twee minuten raak. Keeper De Boer grabbelde nog naar de bal, maar kon hem niet vasthouden. Lang duurde deze voorsprong echter niet. Van iedereen op het veld, maakte uitgerekend Ralf Seuntjens – onderweg naar NAC én Bredanaar – de gelijkmaker. Daardoor lag de wedstrijd weer helemaal open.

Beslissing
Het was een wedstrijd met wat schoonheidsfoutjes aan beide kanten. Dat beeld was niet anders na de rust. Maar vooral De Graafschap wist niet te overtuigen, waardoor een nieuw doelpunt voor NAC niet lang op zich liet wachten: Colin Rosler scoorde al in de 48e minuut (zie foto). Vanaf dat moment was het een kwestie van aanvallen van de tegenstander tegenhouden. De Superboeren stelden er echter weinig tegenover, waardoor El Allouchi de wedstrijd aan het eind van de tweede helft besliste.

Plek 1 en 2 in zicht
Deze uitslag is goed nieuws voor de Bredanaars: Cambuur wist eerder op de dag niet te winnen van Roda JC (3-1). De eerste twee plekken komen door de overwinning daarom weer in zicht. NAC heeft 62 punten: 2 en 8 punten verschil met de nummers één en twee. En juist die eerste plekken garanderen directe promotie naar de Eredivisie.

Dossier: NAC Breda