Chassé Theater mag 1200 bezoekers ontvangen als pilot

Foto: Wim Verhoeve

In april kunnen er tienduizend bezoekers naar proefevenementen in het land. Het Chassé Theater is een van de locaties binnen deze landelijke pilot: op 16, 17 en 18 april zijn er drie testvoorstellingen te zien voor in totaal twaalfhonderd bezoekers.

Landelijke pilot

De landelijke pilot ‘Testen voor toegang’ is een initiatief van Stichting Open Nederland. Het doel is het leveren van een bijdrage aan het heropenen van het sociaal leven in Nederland. In april zullen er meerdere proefevenementen worden georganiseerd op gesloten locaties zoals musea, theaters, casino’s en dierentuinen.

Het Chassé Theater is een van de locaties en mag drie theatervoorstellingen aanbieden. De bezoeker dient zich binnen veertig uur voorafgaand aan de voorstelling getest te hebben. Bij een negatieve testuitslag kan men de uitslag in de CoronaCheck-app plaatsen of printen. Het bewijs van de uitslag zal vertoond moeten worden bij de ticketcontrole in het theater. De resultaten van alle testevenementen binnen de landelijke pilot zullen gebruikt worden in de beslissing om de maatregelen sneller te verruimen. Ook wordt er gekeken of er bepaalde sectoren eerder open kunnen binnen het huidige risiconiveau.

Grote namen

Het Chassé Theater werkt graag mee aan deze doelstelling. “Als Chassé Theater willen wij midden in de samenleving staan. Als wij een bijdrage kunnen leveren om die weer op gang te brengen dan zullen wij dat doen. Mensen hunkeren naar collectieve belevenissen, en wij met hen. Als het op deze manier weer mogelijk wordt om van theater te genieten dan zijn wij van de partij.” aldus directeur Ruud van Meijel

Na intensief contact met verschillende producenten zijn er grote namen vastgelegd voor de testvoorstellingen. De programmering zal woensdag 7 april bekend worden gemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden