Controles Bredase industrieterreinen tegen georganiseerde criminaliteit

Foto:

Op woensdag 7 april 2021 werden een groot aantal garageboxen en opslaglocaties gecontroleerd op industrieterreinen in Etten-Leur, Altena, Drimmelen,  Oosterhout en 148 adressen in Breda

De controles werden gedaan door de gemeenten in samenwerking met de politie, Douane en het UWV.

In totaal zijn er 89 garageboxen en 196 bedrijven/ opslaglocaties op industrieterreinen bezocht. Daarbij zijn onder andere 3 antieke vuurwapens aangetroffen, 28 flessen lachgas, 1 illegale bewoning, afval dumping inclusief asbest, nog nader te onderzoeken zaken door brandweer, het UWV, de OMWB en toezichthouders van de gemeente. De reacties van omwonende als ook de eigenaren/ huurders van de verschillende locatie waren heel tevreden met de controles.

Overzicht per gemeente:

  • Oosterhout 14 locatie bezocht er zijn 3 antieke vuurwapens gevonden die nader onderzocht worden, 3 OMWB bedrijfsmeldingen aangetroffen en er zal nog een na controle plaatsvinden met de brandweer op 1 locatie.
  • Etten-Leur, 5 bedrijfsverzamelgebouwen en in totaal 35 locaties bezocht; 1 illegale bewoning Blusmiddelen van diverse panden moeten opnieuw worden gekeurd. 3 x aspecten op gebied van milieuwetgeving niet op orde. 2 bedrijven worden nader onderzocht Op aangrenzende terreinen is gedumpt afval aangetroffen alsmede asbest Door het UWV zijn van de bezochte bedrijven de gegevens van de aanwezigen genoteerd en worden deze nader onderzocht. Door de Douane zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Veel tevredenheid bij de ondernemers over deze aanpak. Opvallen veel nieuwe (minder dan jaar oude) bedrijfjes gestart in deze verzamelgebouwen.
  • Drimmelen, 60 garageboxen bezocht en geen bijzonderheden aangetroffen, de verhuurder had de zaken ook goed op orde qua sleutelbeleid.
  • Breda, 148 adressen bezocht en 28 flessen lachgas aangetroffen. Verder vooral ook veel tevredenheid dat er toezicht was.
  • Altena, 3 pleintjes met in totaal 25 garageboxen bezocht en 3 adressen in de haven van Werkendam, hier zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Er was ook duidelijk betrokkenheid en toezicht van de omwonende die positief waren over de controles.

Samenwerking

De integrale acties hebben een dubbel doel. Het ontdekken en beëindigen van criminele activiteiten en het weerbaar maken van verhuurders. Pandeigenaren krijgen tips over hoe je een huurcontract het beste kan opstellen, dat betalingen altijd via de bank moeten verlopen en dat geen zaken gedaan kunnen worden als er geen ID-bewijzen van huurders zijn overlegd. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112 anders 0900-8844), de gemeente of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert werken bij deze acties actief samen als het Baronie Interventieteam (BIT).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen