400 positieve coronatesten in West-Brabant

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er zijn in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant op woensdag 400 coronabesmettingen gemeld. Volgens het RIVM is dat niveau nog altijd ‘zeer ernstig’. In verschillende West-Brabantse gemeenten is het aantal besmettingen in de afgelopen weken opgelopen.

Stijging
Op dit moment zijn er in Breda 63 positieve testen met het coronavirus gemeld. Dat is een kleine meevaller na een aantal pieken in de afgelopen weken, met hoogtepunten van 80 (27 maart), 91 (5 april) en 96 (12 april) besmettingen. Ook in andere West-Brabantse gemeenten is een stijging te zien van het aantal gevallen. Bijvoorbeeld in de gemeente Drimmelen: daar is het aantal positieve testen in één maand blijven stijgen, met steeds hogere pieken. Eén van de hoogtepunten werd gisteren bereikt: 22 besmettingen. Vandaag viel het met 15 positieve testen betrekkelijk mee. Verder zijn in Etten-Leur 11 gevallen gemeld, eentje minder dan een week geleden. In Roosendaal zijn dat er 26; een stijging van 7 besmettingen vergeleken met vorige week, nadat de cijfer sinds het weekend een piek hebben bereikt.

Geen versoepelingen
Gisterenavond maakte het kabinet op een persconferentie bekend dat mogelijke versoepelingen een week worden opgeschoven naar 28 april.. Coronaminister De Jonge vestigt zijn hoop op de vaccinatiecampagne: vanaf 1 juli moet iedere Nederlander een eerste prik gehad hebben. Vanaf dat moment kan de samenleving waarschijnlijk weer open.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden