Burgemeester Breda: adviezen afwegen voor vergunning 538-feest

Foto: Flits en Klik | Bianca Dijck

Eerst moeten alle adviezen over het organiseren van het testevenement 538 Oranjedag in Breda zorgvuldig worden afgewogen, voordat er een vergunning wordt verleend voor het evenement. Dat zei burgemeester Paul Depla zondagavond in het programma Nieuwsuur.

Over het feest zaterdag met 10.000 mensen op het Chasséveld ontstond de afgelopen dagen ophef, zo meldt het ANP. Een petitie tegen het feest vanuit het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis, wordt massaal ondertekend en de plaatselijke horeca en politiek toonde zich woedend erover; ze voelden zich overvallen en vragen zich af waarom niet is gedacht aan de plaatselijke horeca.

“Op basis van de adviezen van de politie, gezondheidsdiensten en de gemeente ga ik kijken: is het verantwoord om het evenement vergund te krijgen?”, zei Depla. Tegelijkertijd luistert Depla naar de maatschappelijke onrust en de opmerkingen van mensen die verontwaardigd zijn over het evenement. “We nemen hun zorgen serieus”, zei de burgemeester.

Verder zei Depla de gemeenteraad van maandagavond af te willen wachten voordat hij een keuze maakt over het wel of niet verlenen van een vergunning voor het evenement.

Depla zei eerder op zondag nog achter het evenement te staan. “We willen zorgen dat we iets kunnen leren van het evenement. Want we leren ervan, niet alleen voor Breda maar voor heel Nederland. Daar willen we als stad een bijdrage aan leveren.” Ook zei hij: “Als ik ‘nee’ zeg en een dag later vindt in een Amsterdams stadion Ajax-AZ plaats met 7500 mensen, ook dichtbij een ziekenhuis. Waarom kan dat wel doorgaan en dan een evenement als dit niet? Alleen omdat er een petitie wordt ondertekend?”.

Ook het kabinet wil doorgaan met dit soort Fieldlab-evenementen, bevestigden ingewijden zondagavond.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden