IJs- en Skeelerclub Oosterhout geeft Skeelerlessen in Breda en Oosterhout

Foto: IJs- en Skeelerclub Oosterhout

Voor velen van ons die het laatste jaar aan huis zijn/waren gebonden n.a.v. de maatregelen van het RIVM i.v.m. Corona is er nu weer de tijd weer aangebroken om lekker buiten te gaan sporten,

Behalve schaatsles in de winter geven wij ook skeelerles (of inline-skate, verderop gebruiken we de term skeeleren) vanaf begin april tot eind september m.u.v. de schoolvakanties. Op dit moment vliegen de skeelers als zoete broodjes de webshops uit of over de toonbank en zijn niet meer aan te slepen. Je ziet steeds meer mensen op straat bezig met het beoefenen van de skeelersport om toch iets aan buitensport te kunnen doen.

Het mooie van skeeleren is dat het bijna overal kan. Veilig en technisch goed leren skeeleren is een ander verhaal en doe je het liefst op een afgesloten baan. Omdat er onder bepaalde restricties weer in groepsverband gesport mag worden, gaat IJsco weer beginnen met het aanbieden van trainingen aan de schooljeugd (6 t/m 12 jaar) op dinsdagavonden op de handbalvelden van Sportpark Contreie in Oosterhout. De lessen worden gegeven o.l.v. van een paar enthousiaste trainers die jullie spelenderwijs de basis van het skeeleren aanleren, waaronder remmen, bochtjes rijden etc.,

2 GRATIS proeflessen

Je kunt ervoor kiezen eerst 2 GRATIS proeflessen te gaan volgen. Daarvoor kun je je aanmelden via Sjors Sportief of rechtstreeks via de aanmeldpagina van IJsco: www.ijsco.net onder Skeeleren | Proeflessen. Ben je al direct van plan alle lessen te gaan volgen (tot aan de zomervakantie en wellicht na de zomervakantie), dan dien je lid te worden van IJsco en je daarna aan te melden voor de reguliere lessen. Kijk voor meer informatie over het skeeleren op www.ijsco.net onder Skeeleren | Skeeleren  bij IJsco.

Vanwege de vele aanvragen voor de 2 GRATIS proeflessen op sportpark Contreie, kom je na aanmelding op een wachtlijst. Wil je daar niet op wachten en heb je de mogelijkheid om naar Breda gebracht en weer opgehaald te worden, dan kun je daar op vrijdagavonden terecht. Locatie Oosterhout: Sportpark Contreie, Weststadweg 1 Wanneer: elke woensdagavond van april t/m juli van 18.30 – 19.45 uur.

Voor de jeugd vanaf 13 jaar (mag ook ietsje jonger zijn) en volwassenen, starten we op vrijdagavond 2 april met het geven van lessen in Breda. Ook daar bieden we 2 GRATIS proeflessen aan. Om veilig op skeelers in het verkeer te kunnen deelnemen leren wij je behendigheid en diverse remtechnieken aan om bijvoorbeeld bij een noodsituatie te kunnen remmen. Maar ook hoe je een helling (brug o.i.d.) afrijdt. Verder is er tijd en ruimte ingepland voor conditietraining. De aanmeldlink voor de proeflessen is te vinden op deze pagina . Kies daar onder ‘vragen’ bij ik kom op: voor vrijdagavond.

Breda

  • Locatie Breda: Cor-Vlemmix wielerparcours aan de Terheijdenseweg 520
  • Wanneer: elke vrijdagavond van april t/m september m.u.v. schoolvakanties van 19.00 – 20.00 uur.
  • Behalve schaats- en skeelerlessen verzorgt IJsco ook bos(conditie)training op maandagvond.

Reacties

Cookieinstellingen