Tennisster Bertens zonder te spelen terug in top 10

Foto: Pexels

Tennisster Kiki Bertens staat weer in de top 10 van de wereldranglijst. De 29-jarige Bredase kwam afgelopen week weliswaar niet in actie, maar steeg toch één plek.

Bertens nam de tiende plaats over van Petra Kvitova uit Tsjechië, die vorige week in Stuttgart in de kwartfinales werd uitgeschakeld en op de mondiale ranking van de tiende naar de twaalfde plaats zakte.

De Nederlandse heeft dit jaar op de WTA Tour nog geen enkele overwinning kunnen boeken, zo meldt het ANP. Bertens verloor in Qatar, Dubai en Miami steeds haar eerste partij. Ruim een week geleden bij het duel tussen Nederland en China in het toernooi om de Billie Jean King Trophy boekte ze wel een zege, op Xinyu Wang (6-2 6-0). Het leidde tot tranen van vreugde en opluchting bij Bertens, die lang aan de kant had gestaan vanwege een operatie aan een achillespees. Ze meldde zich vanwege lichte klachten af voor de tweede dag van de landenwedstrijd in Den Bosch.

Bertens sloeg uit voorzorg afgelopen week ook het WTA-toernooi van Stuttgart over. Het is de bedoeling dat ze eind deze week in Madrid haar rentree maakt. Bertens won in 2019 de laatste editie van het Spaanse graveltoernooi, dat vorig jaar niet doorging vanwege de coronacrisis.

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen