Gemeente Breda lanceert nieuwe regeling voor toekomstproof wonen

Foto: Pexels

Breda voert de ‘Toekomstbestendig Wonen Regeling’ in. Deze regeling zorgt ervoor dat huiseigenaren hun woning kunnen aanpassen en verduurzamen met leningen tegen een extra lage rente. Het is een stimuleringsregeling waar de eerdere Verzilverlening en Blijverslening in opgaan.

Nieuw is dat men nu ook maatregelen om energie te besparen kan meefinancieren, zoals het isoleren van de woning. Daarnaast komen huiseigenaren met een smalle beurs nu ook in aanmerking voor de Maatwerklening om de woning te verduurzamen.

Voor de Toekomstbestendig Wonen Regeling kan men voor levensloopbestendige maatregelen en duurzaamheidsmaatregelen ieder € 30.000 lenen. Dit betekent dat de lening in totaal maximaal € 60.000 kan bedragen. De Maatwerklening heeft een maximum leenbedrag van € 35.000. Het minimum leenbedrag is altijd € 2.500. De gemeente voert beide regelingen voor de zomervakantie in, als de gemeenteraad akkoord gaat.

Daan Quaars, wethouder wonen: “Met deze regelingen kunnen huiseigenaren hun woning toekomstproof maken. Daar willen we als gemeente graag aan meewerken, want het dient meerdere doelen. De woning kan levensloopbestendig gemaakt worden en tegelijkertijd energiezuiniger met één leenaanvraag. Zo kan iedere huiseigenaar langer, comfortabeler en met lagere energielasten in de eigen woning blijven wonen”.

Toekomstproof wonen

De woningmarkt kent op dit moment twee grote maatschappelijke uitdagingen: het overgaan van woningen op andere energiebronnen als onderdeel van de energietransitie en het zo lang mogelijk zelfstandig (blijven) wonen van mensen. Beide uitdagingen vragen zowel van de overheid als van de Nederlandse bevolking financiële investeringen om hieraan een bijdrage te leveren.

De Toekomstbestendige Wonen Regeling en de Maatwerklening voert de Gemeente Breda in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) uit. De regelingen bestaan uit hypothecaire leningen die zijn bedoeld voor huiseigenaren en kent geen maximale leeftijdsgrens.

  • Op www.breda.nl komt medio 2021 alle informatie beschikbaar voor inwoners die in aanmerking willen komen voor de Toekomstbestending Wonen Regeling.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden