Amphia update: 63 coronapatiënten in behandeling waarvan 21 op intensive care

Foto: Pexels

Er worden momenteel 63 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 21 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 29 april 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 26 april 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 63 patiënten (+24) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 21 (+4) op de intensive care.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er 6 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Nieuwe coronagevallen

Landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal gedaald en onder het weekgemiddelde uitgekomen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 7.344 nieuwe besmettingen geregistreerd. Vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen is er sprake van een daling van 220 positieve tests. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 7.564 besmettingen per etmaal. Ook vergeleken met vorige week donderdag, toen het aantal besmettingen op bijna 9.600 uitkwam, nam het aantal nieuwe besmettingen fors af. Dat was het hoogste aantal sinds begin januari.

  • Bron: Nieuws.NL/ANP en Amphia.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden