Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Breda

Foto: Jack Janssen Fotografie

Voor het tweede jaar op rij kunnen de reguliere herdenkingen en vieringen rond 4 en 5 mei niet doorgaan. Overal in het land zie je alternatieve invullingen ontstaan.

De gemeente Breda heeft drie jonge Bredase filmmakers gevraagd om een korte film te maken over de thematiek van 4 en 5 mei. De film is vanaf 4 mei te zien op diverse gemeentelijke kanalen.

In voorgaande jaren was een vertegenwoordiging van het College van burgemeester en wethouders aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomsten bij het monument De Vlucht in het Valkenberg, in de OLV ten Hemelopneming kerk in Prinsenbeek, in Ulvenhout met een kranslegging bij het monument bij het oude gemeentehuis aan het Wilhelminaplein en in de Sint Willibrorduskerk in Teteringen. Herdenkingsbijeenkomsten zijn als gevolg van het coronavirus niet toegestaan. Namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad en door de diverse (oranje) comités worden er bij bovengenoemde locaties wel kransen gelegd. In lijn met de richtlijnen van het RIVM vindt dit plaats zonder aanwezigheid van publiek.

Stichting 4 mei Dodenherdenking Breda biedt iedereen die dat wil de gelegenheid op 4 mei bij het monument De Vlucht in het Valkenbergpark bloemen te leggen. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Reacties

Cookieinstellingen