Amphia update: 64 coronapatiënten in behandeling waarvan 22 op de IC

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 64 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 22 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 4 mei 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 29 april 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 64 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 22 (+1) op de intensive care.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er * onbekend * patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Ziekenhuizen nemen meer jongere coronapatiënten op

De gemiddelde leeftijd van coronapatiënten in ziekenhuizen is gedaald in maart en april. Zowel op verpleegafdelingen als op intensive cares werden relatief minder ouderen opgenomen. Dat meldt Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE), die deze cijfers landelijk bijhoudt.

In maart en april was de gemiddelde patiënt met Covid-19 op een verpleegafdeling van een ziekenhuis ruim 63 jaar. In januari en februari was dit nog ruim 68 jaar. Op de intensive cares is een minder grote verschuiving te zien. De gemiddelde ic-patiënt met het virus was bijna 63 jaar in de eerste twee maanden van het jaar. In maart en april was dit gemiddeld tegen de 62 jaar.

Vooral op de verpleegafdelingen is duidelijk te zien dat er relatief minder 80-plussers met corona worden behandeld en meer mensen van tussen de 30 en 70 jaar.

Bron: Nieuws.nl/ANP en Amphia.nl

Reacties

Cookieinstellingen