Programma Hilversum Uit (NPO) live vanuit Breda

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Zaterdag 8 mei gaat de gele NPO Radio 1 bus richting Breda voor een speciale uitzending in het teken van de stad. Van 15:00 tot 16:00 uur is het programma ‘Hilversum Uit’ live te volgen op NPO Radio 1.

De avondklok is opgeheven, terrasjes zijn open en de winkels kunnen we ook weer bezoeken. De versoepeling voor sportscholen blijft vooralsnog uit. Sportscholen zijn al vijf maanden dicht en dat is niet alleen een groot gemis voor jonge mensen, de impact op ouderen is juist groot. Buiten sporten is voor hen moeilijk. Voor veel senioren is bewegen van levensbelang om hun lichaam fit te houden. Als het sporten wegvalt, merken ze de enorme impact op hun conditie, hun gezondheid en hun immuunsysteem.

In de bus van Hilversum Uit bespreken senioren en sportschooleigenaar van Medifit de gevolgen voor deze doelgroep. Peter Gerrits, oprichter van Medifit: “Ik begrijp het echt niet! Het is niet uit te leggen aan onze leden dat wij als centrum van de vitaliteit niet open mogen.”

Verder in de uitzending:

  • De Bredase alleskunner Joshua J verzorgt de muziek in Breda. De producer, rapper, zanger en DJ brengt zijn eigen nummers ‘Call me’ en ‘Loving you’ ten gehore in de uitzending.

  • Wie zijn de mensen die onze samenleving een mooier maken, ons inspireren? Iedere week spreken we bij Hilversum Uit iemand die iets bijzonders teruggeeft aan de maatschappij. In Breda is te gast Willeke Geerts, die zich al ruim 20 jaar inzet voor de vrijwillige brandweer in de dorpen Chaam en Ulvenhout.

  • In Offline zetten we de telefoon uit en praten we niet met elkaar in korte tweets, maar kijken we elkaar in de ogen. Deze week bespreken we met de voorzitter van COC Tilburg/Breda Pien Merkx en met podcastmaker en jurist Hein van Zijll Langhout

over de vernieuwingsplannen van het Nationaal 4 en 5 mei Comité. Het Comité wil meer plek voor diversiteit en zelfkritiek in de herdenking en viering.

  • Tweede Kamerlid Attje Kuiken van de PvdA gaat terug naar haar roots in Breda. Het Kamerlid pendelt al meer dan 14 jaar tussen Breda en Den Haag. In de uitzending gaat ze in gesprek met Ruud van Oirschot, die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op zijn stadsgenoot gestemd heeft. De marketeer bij een pleegzorgorganisatie wil graag weten wat Attje Kuiken gaat doen aan de leegholling van de jeugdzorg.

  • Het laatste woord is zoals altijd aan een woordkunstenaar. Badia Et-Talabi leest een speciaal geschreven gedicht voor.

Over Hilversum Uit

Elke zaterdag staat de gele NPO Radio 1 bus ergens in Nederland voor een levendige radioshow met actuele gesprekken, persoonlijke verhalen, muziek en dichtkunst met speciale aandacht voor de lokale blik op de actuele stand van het land. Dit allen onder de deskundige leiding van presentator Waldy van Geenen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden