“Elke jongere die ik mag begeleiden, raakt mij wel een keer”

Foto: Dream Academy

Je loopt vast, zit niet zo goed in je vel of weet niet wat je wilt. Een coach kan jou dan helpen om verder te komen in jouw proces en inzichten te krijgen in waar jouw talenten en valkuilen liggen. Bjorn stond op een kruispunt in zijn leven en zocht hulp bij jongerencoach Johan Groenewegen van Dream Academy.

Bjorn (22) verloor zijn baan tijdens de coronacrisis en wist niet goed wat hij wilde doen. “Moet ik nou in de horeca blijven? Of toch verder studeren?” vertelt hij. “Door een aantal oefeningen en opdrachten uit te voeren, ben ik met Johan via het Japanse ikigai systeem erachter gekomen wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik echt leuk vind.” Johan verduidelijkt: “In je ikigai komen vier componenten samen: je houdt ervan, anderen hebben er baat bij, je kunt ervoor betaald worden en je bent er goed in. Volgens deze traditie heeft iedereen een of meerdere een passie waar we ’s ochtends ons bed voor uitkomen en die de moeite waard is om voor te leven. Het is een mooie tool om je passie inzichtelijk te maken.”

Bewuster

Het grootste leermoment voor Bjorn uit de coaching sessies is dat hij bewuster is geworden van zijn talenten en kernkwaliteiten. Zo blijkt hij rechtvaardigheid en waardering belangrijke waarden te vinden. Ook is hij een sociaal persoon. “Nu ik dit weet over mezelf, overweeg ik een juridische studie te gaan doen. Zonder coach was ik hier niet achter gekomen. Johan is iemand die je problemen serieus neemt. Het is een eerlijk, enthousiast en direct persoon, die graag jongeren helpt.”

Als jongere was Johan zelf ook al bezig met menselijke drijfveren en vragen als: hoe leer ik mijn hart volgen, wat betekent gelukkig worden, en hoe ik doe ik dat dan? “Ik ben lang met die vragen rond blijven lopen en ben daar pas na mijn 40 ste antwoorden op gaan zoeken. Ik vind het mooi als ik de dingen die ik geleerd heb door kan geven aan anderen. Dat is ook wat mijn leven completer maakt.”

Geraakt

Zijn eigen inspiratie haalt Johan uit zijn kinderen, door te mediteren en het werk van coaches en ondernemers als Stephen Covey, Edwin Selij en Michael Pilarczyk. Zijn kennis combineert hij met verschillende spelvormen en gesprekstechnieken om het beste uit een jongere te halen. “Het is leuk om steeds het verschil te zien hoe jongeren tijdens het kennismakingsgesprek binnenkomen en na een paar sessies weer naar buiten gaan. Dat geeft mij voldoening!  Ik word bij elke jongere die ik mag begeleiden wel een keer geraakt. Vaak als ik zie dat ze hun eigen talenten of verlangens gaan herkennen, zoals bij Bjorn gebeurde. Dat is een mooi proces.” Wil jij zelf ook de regie over je leven? Download dan alvast deze 5 gratis en bewezen tips.

Of juist interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Mail Johan, [email protected]

Johan Groenewegen
Meer weten? Ga naar de website | Facebook | Instagram
.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden