Waarom je vandaag nog een waterontharder in huis wilt halen

Foto:

Je bent er maar druk mee. Werken of studeren, koken, sporten, gezond leven en eten. Maar wat nou als je erachter dat in het water wat je voor al deze activiteiten gebruikt, schadelijke stoffen zitten?

Dan wil je daar zo snel mogelijk wat aan doen, toch? Nu je dit weet is het tijd voor actie. Als je wilt weten wat je hier zelf tegen kunt doen, lees dan dit artikel.

Een waterontharder verwijdert schadelijke kalk uit het water

Wil je schadelijke kalk uit je water verwijderen, neem dan een waterontharder in huis. In het Nederlandse kraanwater zitten allerlei microscopische deeltjes, waaronder calcium en magnesiumionen. Wanneer het water verhit wordt, vormen deze calcium en magnesiumionen samen kalkdeeltjes. Deze kalkdeeltjes zijn schadelijk voor je leidingen, sanitair maar ook voor huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker. Wanneer je een waterontharder laat installeren in je huis heb je hier dus geen last meer van. Het verwijdert schadelijke kalk uit je water, en zet dit om naar niet-schadelijke kalkdeeltjes. Hierdoor heb je geen last meer van kalkaanslag.

Een waterontharder is goed voor je huid en haar

Say what? Waarom zou een waterontharder goed zijn voor je huid? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Doordat je met een waterontharder schadelijke kalk uit het water verwijderd, wordt het harde water omgezet naar zacht water. Dit heeft een positieve invloed op je huid, doordat er bijvoorbeeld tijdens het douchen minder kalkdeeltjes op de huid achterblijven. Hierdoor blijft je huid zachter dan bij douchen met hard water. Een waterontharder kan op eenzelfde manier ook een gunstig effect hebben op je haar. Veel mensen die een waterontharder hebben laten installeren, geven namelijk aan dat hun haar zachter aanvoelt en zelfs meer glans heeft dan voorheen.

Een waterontharder is goed voor het milieu en je portemonnee

Doordat je een waterontharder laat installeren heb je minder reinigingsproducten nodig voor hetzelfde resultaat. Met douchen heb je bijvoorbeeld minder shampoo en zeep nodig om schoon te worden. Het is overigens wel handig als de waterdruk in jouw huis dan ook goed is, zodat je een gelijkmatige waterstroom in huis hebt. Voor het wassen van je was heb je tevens minder wasmiddel nodig. Bovendien verbruik je minder water voor hetzelfde eindresultaat, dus een waterontharder is goed voor het milieu én de portemonnee!

Een waterontharder verlengt de levensduur van je huishoudelijke apparaten

Of het nu om een (stoom)strijkbout, wasmachine of waterkoker gaat, alle huishoudelijke apparaten waar je water voor gebruikt zijn gebaat bij een waterontharder. Doordat er geen kalkaanslag in het water ontstaat, krijg je automatisch ook minder kalkaanslag in het apparaat, waardoor deze langer meegaat.

Dus, waar wacht je nog op? Kijk voor voordelige waterontharders op Softwatersystems.nl voor de waterontharder die bij jou past!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden