Bespaar als Bredanaar honderden euro’s met energietips

Foto: Pixabay

Om de inwoners van de gemeente Breda te helpen hun energielasten te verlagen, geeft de gemeente inwoners gratis toegang tot een speciale online bijeenkomst op dinsdag 25 mei om 19.45 uur.

Dit zogenaamde EnergyWebinar wordt georganiseerd door Stichting Buurkracht en geeft slimme en snelle tips voor een lekker warm en comfortabel huis, tegen soms honderden euro’s lagere energielasten. Daarnaast loopt er een enquête onder inwoners om te ontdekken waar de wensen liggen op het gebied van energiebesparing.

In deze tijd zijn mensen meer thuis dan anders. En dat heeft nogal eens gevolgen voor de energierekening. Gelukkig is daar gemakkelijk iets aan te doen. Inwoners van de gemeente Breda krijgen daartoe gratis  toegang tot een webinar over energiebesparing. Ook onderzoekt Stichting Buurkracht hoe inwoners van de gemeente denken over energiebesparing in coronatijd.

Aanmelden voor EnergyWebinar Breda

Inwoners die zich aanmelden voor het EnergyWebinar krijgen 10 slimme tips voor een comfortabel huis en lagere energielasten. De deelnemers horen wat zij zelf kunnen doen, zonder daar veel kosten voor te maken. Ook brengt Stichting Buurkracht de deelnemers in contact met Bres Breda, de Bredase energiecooperatie. Bres werkt al jaren samen met de gemeente Breda en kan de deelnemers indien gewenst zelfs indivdueel verder helpen met het verduurzamen van hun woning om de energielasten te verlagen.

Er kunnen maximaal 250 deelnemers meedoen. Het webinar wordt samen met de Bredase Energiecoöperatie BRES gegeven, vindt plaats op 25 mei om 19.45 uur en duurt 60 minuten.

Inwonersenquête: energiebesparing in coronatijd

Hoe denken de inwoners van de gemeente Breda over energiebesparing in coronatijd? Op welke manier gaan ze het liefst tot actie over? Dat is wat Stichting Buurkracht in opdracht van de gemeente onderzoekt. De nieuwe inzichten bieden de gemeente handvatten om bewoners verder tegemoet te komen op het gebied van energiebesparing. De deelnemers krijgen desgewenst de resultaten en een ledlamp als bedankje toegestuurd. Meedoen duurt 5 minuten. De antwoorden worden anoniem verwerkt door Stichting Buurkracht. De gemeente roept iedereen op om mee te doen via buurkracht.nl/onderzoek-breda of via de QR-code hiernaast.

Stichting Buurkracht, Bres Breda en de gemeente Breda werken samen om bewoners op weg te helpen met energiebesparing.Stichting Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden