Laagste aantal ziekenhuisopnames en nieuwe coronagevallen sinds maanden

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care of verpleegafdeling belandt, blijft dalen. In de afgelopen 24 uur hebben ziekenhuizen 138 nieuwe patiënten opgenomen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 29 november.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) hebben ziekenhuizen in de afgelopen zeven dagen 1497 coronapatiënten opgenomen. Dat komt neer op gemiddeld bijna 214 per dag, het laagste niveau sinds 10 maart.

Eind april piekte het aantal ziekenhuisopnames. Sindsdien is de instroom met meer dan 30 procent gedaald. Daarom heeft het kabinet besloten dat de vorige week aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen doorgaan.

2904 nieuwe coronagevallen, laagste aantal sinds half februari

Het aantal nieuwe coronagevallen is maandag gedaald tot het laagste niveau sinds 16 februari. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2904 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Dat zijn er voor de negende dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 5047 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

Zondag kreeg het RIVM 4455 nieuwe gevallen binnen.

  • Bekijk alle (lokale) statistieken op het corona dashboard | Bron: NIeuws.nl / ANP

Lees verder: RIVM krijgt minder coronagevallen binnen door storing

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden