Aantal coronapatiënten in ziekenhuis hardst gedaald sinds 1 januari

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen daalt steeds sneller. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) noteerde woensdag een afname van 147 patiënten in 24 uur.

Dat is de grootste daling sinds 1 januari, zo meldt het ANP. In totaal liggen nu nog 2002 mensen in het ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. De meesten liggen op verpleegafdelingen. Daar daalde het aantal patiënten het snelst, met 138. Op de intensive cares zijn nu nog 637 coronapatiënten opgenomen, 9 minder dan een dag eerder. Ziekenhuizen zien dit aantal graag dalen tot onder de 500, zodat ze zoveel mogelijk reguliere zorg weer kunnen opstarten.

De ziekenhuizen zagen op hun verpleegafdelingen 158 nieuwe Covid-patiënten binnenkomen. Op de ic’s waren 29 nieuwe opnames. Er zijn dus meer patiënten ontslagen, of overleden, dan er binnenkwamen. Ongeveer 20 procent van de coronapatiënten die nu op de ic terechtkomen, overleeft de ziekte niet.

Het zevendaags gemiddelde van het aantal nieuwe opnames is gedaald tot onder de 200, voor verpleegafdelingen en ic samen. Dat is voor het eerst sinds eind februari. Het zijn er nu gemiddeld 198 per dag.

Ziekenhuisbedden en -personeel krijgen door het vrijkomen van bedden waar eerst coronapatiënten lagen weer meer tijd voor andere patiënten. Wel wordt nog altijd een deel van de reguliere zorg uitgesteld en moet de komende tijd een stuwmeer aan uitgestelde behandelingen worden weggewerkt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden