Weer handgranaat gevonden voor bedrijf aan de Baliëndijk in Breda

Foto: Renkum Nieuws

Voor een bedrijf aan de Baliëndijk in Breda is in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ingeschakeld om het explosief onschadelijk te maken. De politie heeft de directe omgeving afgezet en is een onderzoek begonnen.

Vorig jaar werd volgens de politie in de directe omgeving ook al een handgranaat gevonden. Aan de Baliëndijk is een bedrijf van een Bredanaar en zijn familie gevestigd, zo meldt het ANP. De afgelopen tijd waren er meerdere incidenten waarbij hij en zijn familieleden het doelwit lijken te zijn. Begin maart maakte de politie bekend vier aanhoudingen te hebben verricht.

Het eerste incident was op 18 oktober vorig jaar in Breda. De man werd ’s avonds voor zijn huis aan de Bruno Renardstraat beschoten. Toen hij naar de voordeur liep, zag hij een man met een bivakmuts achter hem staan die een vuurwapen op hem richtte en schoot. Het slachtoffer werd niet geraakt en rende weg. De politie trof in de gevel van de woning meerdere kogelgaten aan en op straat enkele hulzen.

Twee dagen later werden aan de Baliëndijk in Breda een handgranaat en enkele patronen aangetroffen. Daar zit een bedrijf van de man en zijn familie. En in januari zijn een explosief en enkele hulzen gevonden aan de Kleine Krogt in Breda, waar ook een bedrijf van hem zit. Het vierde incident in een reeks was op 25 februari in Oudenbosch, toen drie mannen langsgingen bij de woning van de broer en schoonzus van de man en geld eisten.

Volgens De Telegraaf hadden de incidenten mogelijk te maken met een conflict binnen de groep rond vermeend crimineel kopstuk Roger P., bekend onder de bijnaam Piet Costa. Die wordt onder meer verdacht van smokkel van in totaal zo’n 4800 kilo cocaïne. Hij is volgens justitie ook de opdrachtgever van de bouw en inrichting van de zogeheten martelcontainer in Wouwse Plantage. Volgens bronnen van de krant in het criminele circuit heeft de Bredanaar de leiding van de organisatie overgenomen en is hij het doelwit van een ex-lid van de groepering.

Of de huidige vondst van de handgranaat iets te maken heeft met de vorige incidenten is onduidelijk. De politie was in de nacht van zaterdag op zondag onbereikbaar voor commentaar.

** Lees verder op Telegraaf: ’Nieuwe intimidatie onderwereldoorlog Costa’ **

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden