NK Striptekenen voor de jeugd van start

Foto: NK Striptekenen - Gerard Leever

Op maandag 17 mei is de voorronde van de grootste striptekenwedstrijd voor de jeugd van start gegaan.

Kinderen uit het hele land worden opgeroepen om mee te doen aan de 2021 editie van het NK Striptekenen. Tot 1 juli 2021 kunnen de deelnemers hun strips insturen waaruit door een professionele jury 5 finalisten per leeftijdscategorie worden gekozen. Op zaterdag 9 oktober volgt dan de finale waarbij de finalisten in 3 leeftijdscategorieën (9-11, 12-14, en 15-17 jaar) strijden om de felbegeerde titel Kampioen Striptekenen 2021. Of de finale net zoals vorig jaar online zal plaatsvinden of live op de redactie van Eppo Stripblad wordt later dit jaar bepaald.

Om mee te doen moet er een strip van minimaal 1 en maximaal 3 pagina’s worden ingestuurd. Dat kan via de mail of naar het postadres. Bij de beoordeling wordt onder andere gelet op het verhaal, het tekenwerk en de manier waarop de strip wordt verteld.

Iedere finalist ontvangt sowieso een stripboekenpakket ter waarde van € 50,00 en maakt kans op de hoofdprijs waaronder een publicatie in het stripblad Eppo. Striptekenaar Gerard Leever maakte voor de editie van 2021 nieuwe tekeningen met daarop de beroemdste striptweeling van Nederland: Suus en Sas. Er is ook een lespakket beschikbaar waarin Gerard vertelt hoe hij zijn strips maakt.

Het NK striptekenen wordt jaarlijks georganiseerd als onderdeel van Stripfestival Breda. Dat gaat net als in 2020 ook dit jaar niet door.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden