Zes relschoppers NAC-rellen zitten nog vast

Foto: Renkum Nieuws

De zes relschoppers die zondag in Breda zijn opgepakt na de wedstrijd tussen NAC en NEC, zitten nog vast. Volgens de politie worden de gearresteerde NAC-supporters momenteel verdacht van openlijke geweldpleging.

De politie sluit niet uit dat de verdachten nog andere verdenkingen tegen zich kunnen krijgen, zo meldt het ANP. Na de nederlaag van NAC tegen NEC (1-2) braken er rellen uit bij het stadion. Een deel van de fans belaagde hulpverleners en meerdere agenten raakten gewond.

De politie liet eerder weten beeldmateriaal van de rellen te onderzoeken, waardoor er eventueel meer aanhoudingen kunnen worden verricht. Momenteel is dat nog niet gebeurd, laat een woordvoerder van de politie weten. Momenteel hebben twaalf agenten aangifte gedaan van zware mishandeling dan wel poging tot doodslag tegen een groep relschoppers die bij het Rat Verlegh Stadion in Breda de politie belaagde. Meerdere agenten zijn gewond geraakt. De politie kon niet melden hoeveel dat er precies zijn.

“Er vond een absurde hoeveelheid geweld plaats voor iets wat een spelletje zou moeten zijn”, laat politievakbond ACP weten. “Een aantal weken geleden vond dit ook al plaats in andere steden. Het kost buitenproportioneel veel politie-inzet. Collega’s voelen zich zo bedreigd dat ze aangifte doen, dat is niet meer dan terecht. Dit vinden wij niet normaal.”

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden