Tennisster Bertens doet mee aan Roland Garros

Foto: Pexels

Tennisster Kiki Bertens doet mee aan Roland Garros. De 29-jarige Bredase kwam de afgelopen weken niet in actie op de WTA Tour vanwege fysieke problemen. Volgens haar coach Elise Tamaëla is Bertens nu klaar om weer te gaan spelen.

“De trainingen gaan goed, dus ze gaat spelen”, aldus Tamaëla, die donderdag met Bertens naar Parijs reist voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Roland Garros begint volgende week, zo meldt het ANP. De beste tennisster van Nederland kwam begin deze maand voor het laatst in actie. Bertens werd in de tweede ronde van het graveltoernooi van Madrid uitgeschakeld. Twee jaar eerder had ze de vorige editie van dat toernooi gewonnen.

Bertens meldde zich daarna af voor de WTA-evenementen van Rome en Belgrado. De tennisster had nog steeds last van de achillespees waar ze zich eind vorig jaar aan liet opereren. Bertens maakte in maart haar rentree na die operatie, maar wist pas twee partijen te winnen. Op de wereldranglijst is ze uit de top 10 verdwenen. Bertens staat nu op de zeventiende plaats.

Vorig jaar strandde Bertens op Roland Garros in de vierde ronde. Ze haalde in 2016 de halve finales op het gravel in Parijs, vooralsnog haar beste resultaat op een grandslamtoernooi

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen