Bredase VVD stelt vragen over krakers in Breda

Foto: Breda.nl

De Bredase VVD heeft vragen aan het college gestuurd over krakers aan de Druivenstraat. Daar is volgens de partij ingebroken op verschillende adressen van woningbouwcorporatie WonenBreBurg. De fractie wil weten wat het college kan doen om de krakers zo snel mogelijk te laten vertrekken.

Wetswijziging
De afdeling van de liberalen in Breda noemt de krakers ‘inbrekers op luchtbedjes’ en vindt het ‘ongelooflijk’ dat deze steeds terugkeren. In een bijbehorende brief wordt gewezen op een wetswijziging die in maart door de Eerste Kamer werd aangenomen, waardoor het verwijderen van krakers makkelijker wordt. “De Bredase VVD is blij met deze wetswijziging en vraagt zich dan ook af hoe het kan dat er nog steeds krakers aanwezig zijn”, luidt het.

Antwoorden
Het college moet antwoord geven op een aantal vragen over de mogelijke kraak. Zo wil de VVD weten of de berichten hierover kloppen. Ook vraagt de fractie zich af welke stappen WonenBreBurg tegen de krakers gaat zetten. En: “Hoe kan het zijn dat, ondanks de wetswijziging, de krakers nog steeds niet uit de panden verdreven zijn?” De liberalen zien de krakers het liefst ‘zo snel mogelijk deze panden verlaten’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen