Polikliniek Oogheelkunde verhuist als laatste afdeling van locatie Langendijk naar locatie Molengracht

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

Op 11 juni 2021 verhuist de polikliniek Oogheelkunde van locatie Langendijk naar de locatie Molengracht, routenummer 242. De polikliniek is de laatste Amphia-zorgafdeling die nog op Langendijk is gevestigd. Met de verhuizing komt er een einde aan het tijdperk Amphia Langendijk.

Alle zorg is vanaf dat moment geconcentreerd op één locatie in Breda en één locatie in Oosterhout, zo laat het ziekenhuis weten.
Nieuwste technieken
Met de verhuizing naar locatie Molengracht beschikt Oogheelkunde over een nieuwe polikliniek en behandelcentrum. De nieuwe polikliniek is ingericht rondom verschillende oogaandoeningen zoals macula, kinderoogheelkunde, glaucoom en staar waardoor afspraken en onderzoeken nog beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Een groot deel van de behandelingen zoals de staaroperaties wordt uitgevoerd in het pas geopende behandelcentrum. Hier wordt er gewerkt met de meest moderne apparatuur en technieken.

Sluiting locatie Langendijk
Hoewel er na 11 juni geen Amphia-zorgafdelingen meer op locatie Langendijk zitten, blijft de locatie voorlopig nog wel geopend. Thebe, De Marq, Echocentrum Focus en de GGD (vaccinaties) bieden hier nog hun diensten aan. Wanneer zij dit najaar de locatie hebben verlaten wordt locatie Langendijk officieel gesloten. Amphia organiseert dan verschillende activiteiten om hierbij stil te staan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden