NAC trainer Steijn stapt op vanwege veiligheidsreden

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

Maurice Steijn is samen met NAC Breda tot de conclusie gekomen dat het vanwege veiligheidsredenen in ieders belang is dat hij per direct afscheid neemt van de club. De bedreigingen aan het adres van Maurice Steijn en zijn gezin, maakten deze beslissing onvermijdelijk.

Bestuurders en ook andere medewerkers van de club voelen zich eveneens onveilig door uitingen vanuit supporters in de afgelopen dagen, zo laat NAC weten.

Directie, RvC en grootaandeelhouders van NAC Breda respecteren Maurice Steijn’s besluit. Zij vinden het verschrikkelijk dat dit de apotheose is van maanden van insinuaties, geruchten, laster en lekken via BN De Stem, fanwebsites en sociale media.

De RvC en de grootaandeelhouders van NAC Breda verklaren: “Wij staan voor de veiligheid van de mensen van de club, punt uit. Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen. In dit geval Maurice, die niets anders heeft gedaan dan keihard werken om met NAC Breda te promoveren. Dit is een nederlaag voor iedereen en onacceptabel en onverteerbaar. Hopelijk realiseren de mensen die voor de ophitsing rond de club en de persoon Maurice hebben gezorgd, welke schade ze hebben aangericht aan de club, de stad, mensen persoonlijk en het maatschappelijke klimaat. Daartoe behoren helaas ook een aantal mensen dicht bij de club en bepaalde media. Zij zullen bij zichzelf te rade moeten gaan.”

Maurice Steijn: “Ik wil helemaal niet weg bij NAC, met een seizoen voor de boeg met eindelijk weer eigen supporters in het stadion. Ik ben eerder kampioen geworden. Dat had ik met NAC ook willen bereiken. Maar bedreigingen aan mijn gezin zijn onacceptabel. Dat mijn vrouw en kinderen dit moeten meemaken had ik nooit verwacht, zeker niet toen ik naar het bourgondische NAC Breda kwam, waar ik nota bene zelf nog voor heb gespeeld. Daarnaast wil ik niet dat vanwege mijn persoon binnen supportersgroepen wordt opgeroepen tot acties – dit kan ook de veiligheid van de samenleving in Breda aantasten. Het is heel triest allemaal. Gelukkig heb ik ook veel mooie berichten en steun gekregen van mensen en ik wil hen bedanken, deze geluiden waren echter in het debat rond de club helaas nooit te horen. Ik wens de club heel veel sterkte de komende tijd, en mijn jongens in het eerste alle succes!’’

NAC Breda is zeer geraakt door de ontwikkelingen rond de club. Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN De Stem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos. Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd.

Dit alles heeft de belangen van onze club diep aangetast en zet een hypotheek op de toekomst. Er is een sfeer van wantrouwen gecreëerd en in plaats van verder gaan op het pad van de laatste jaren waarin de club weer in financieel stabiel vaarwater kwam en er kon worden gebouwd, hebben bepaalde krachten verdere destabilisatie in de hand gewerkt.

De komende dagen zullen zaken op een rij worden gezet, zal bepaald worden waar de club nu staat en wat de impact van dit alles is op de voorbereidingen voor het komende seizoen. De gesprekken met mogelijke kandidaten voor de functie van technisch directeur zijn inmiddels gestart.

Bron: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden