Breda grijpt mis om Roze Zaterdag 2023 te mogen organiseren

Foto: Foto: Gemeente Breda

Met de slogan ́I am, because we are ́ zou Roze Zaterdag 2023 naar Breda gehaald moeten worden. Breda moest het opnemen tegen Goes en Enschede, maar heeft zich gewonnen moeten geven in Goes.

‘Natuurlijk hoop je dat je wint, maar het is altijd even afwachten wat de jury van onze plannen vindt. We zijn ontzettend blij voor Goes en feliciteren ze dan ook van harte,” aldus Bente Spooren, creatief directeur van BO Diversity.

Ondanks dat Roze Zaterdag 2023 in Breda niet georganiseerd zal worden, gaat de organisatie BO Diversity samen met de aangehaakte partners verder ontdekken wat er in Breda mogelijk is. ‘We gaan verder met het concept, want we geloven erin en het past bij onze stad. Net zoals Tilburg met Roze Maandag verdient Breda ook een roze evenement. Verschillende partijen hebben hier al met enthousiasme op gereageerd. Hier blijft het zeker niet bij!’ aldus Eline Kouwenberg, zakelijk directeur van BO Diversity.

Ook wethouder Miriam Haagh betreurt de uitslag, maar reageert met enthousiasme op het idee van BO Diversity om zelf een evenement te organiseren voor de LHBTI+ gemeenschap. ‘Iedereen mag in Breda zichtbaar zichzelf zijn. Ongeacht herkomst, eventuele beperking, religie, levensovertuiging, seksuele voorkeur of genderidentiteit. Het hosten van Roze Zaterdag had hier heel mooi tussen gepast. Dus het is jammer dat we
deze rol in 2023 niet gaan vervullen. We blijven ons des te meer inzetten op ontmoetingen voor het goede gesprek, op voorlichting in het onderwijs, acceptatie in zorg en welzijn, veiligheid in de wijk en zichtbaarheid in de stad ook tijdens events. We wensen iedereen een mooie dag toe in Goes.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden