Breda Buiten opent met een opfrisbeurt van de stad

Foto: Duizenddingen

Stap voor stap gaat de stad weer verder open. We willen graag weer naar buiten om elkaar te ontmoeten en om te genieten. De zomerprogrammering Breda Buiten maakt deze ontmoeting in en om de stad voor alle Bredanaars mogelijk.

Breda Buiten is met een opfrisbeurt van het Valkenbergpark en de Singels van start gegaan.

Breda Buiten zomerprogrammering

Op het veldje aan de Koning Willem-Alexanderbrug legde wethouder Marianne de Bie van Jeugd, Onderwijs en Cultuur vandaag het laatste stukje van een bijzonder mozaïek. Het mozaïek bestaat uit het achtergebleven zwerfafval, dat werd verzameld in het Valkenbergpark en de Singels door de SUP&JOG Cleanup Groep, Opgeruimd Breda, stadsjutters en prullenprikkers. De activiteit werd muzikaal ondersteund door slagwerk en een op maat geschreven rap. Door deze aftrap is Breda weer een stukje groener, gaat de stad verder open en is de zomerprogrammering nu echt van start.

Met de zomerprogrammering Breda Buiten is er heel de zomer lang voor ieder wat wils. Activiteiten met muziek, kunst, theater, sport, eten en drinken. Jong en oud, steeds toegankelijk, gratis en betaald. Zo start dit weekend de buitenexpo Breda Fashion bij BRACK aan de Speelhuislaan en ZODIAC de musical in De Koepel. De kaartverkoop voor het evenement ‘Bij ons in Breda’ start op 24 juni, met optredens van onder andere Racoon, Snelle, DI-RECT en een programmering van Breda Buiten in samenwerking met Bredase festivals. In het kader van Breda Buiten organiseert KlaversJansen in het weekend van 3 en 4 juli een zomerprogramma met maar liefst 13 culturele voorstellingen op verschillende locaties. En dat is nog maar het begin, Breda Buiten loopt tot eind september. Het belooft een prachtige zomer te worden in Breda, aldus de organisatie van Breda Buiten.

De organisatie achter Breda Buiten verbindt en versterkt ondernemers en culturele organisaties en zorgt ervoor dat er heel veel nieuwe activiteiten ontstaan op verrassende locaties in Breda. Gemeente Breda trekt € 500.000 uit voor Breda Buiten. Onderdeel hiervan is een subsidieregeling voor kleine initiatieven, hiervoor is € 100.000 gereserveerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden