Tips voor de aanschaf van een aanhanger

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Wanneer je als ondernemer vaak gebruik maakt van een aanhangwagen kan het slim zijn om er zelf een aan te schaffen. Je kunt een aanhanger natuurlijk ook lenen van bekenden, of huren bij een verhuurbedrijf. Als je de aanhanger veel gebruikt, is dit onhandig en kunnen de kosten hoog oplopen. Dan is het verstandig om zelf een aanhanger te kopen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten wanneer je een aanhanger gaat kopen. 

Type aanhanger

Er zijn veel verschillende soorten aanhangwagens. Plateauwagens worden vooral gebruikt in de bouw en voor technische werkzaamheden. De multitransporter is een plateauwagen met wat extra opties, zoals oprijplaten. Dit kan handig zijn wanneer je auto’s of andere vervoersmiddelen moet vervoeren. Dan heb je ook nog een gesloten aanhanger, deze heeft een opbouw die vaak gemaakt is van polyester. Dit is vooral handig wanneer je de aanhangwagen ook als opslag wilt gaan gebruiken.

Bedenk vooraf goed waar jij de aanhanger voor wilt gebruiken en bepaal daarna welk type aanhanger je hiervoor nodig hebt. Let hierbij ook op de afmetingen en het laadvermogen van de aanhanger. Dit laadvermogen mag namelijk nooit overschreden worden. Wanneer je weet welke aanhanger je nodig hebt, kun je deze aanschaffen bij Van Laar aanhangwagens.

Merk 

Als het gaat om merken in de wereld van aanhangers, zijn er twee dingen waar je naar moet kijken. Dit is het merk van het remsysteem en het merk van de aanhanger zelf. Wat betreft het merk van het remsysteem, kun je het best kiezen voor KNOTT of AL-KO. Uiteraard zijn er nog meer merken die ook goede systemen aanbieden, maar bij deze merken ben je verzekerd van goede kwaliteit. Wanneer het gaat om het merk van de aanhanger zelf, zit er vooral verschil in chassis en opbouw. Het is belangrijk om te kijken naar het gewicht van het chassis. Hoe hoger het gewicht, hoe lager het netto draagvermogen. Je zoekt hierin naar balans, dus zoek naar een stevige aanhanger met voldoende laadvermogen om jouw werkzaamheden mee uit te voeren. 

Service

Wanneer je ervoor kiest om een tweedehands aanhangwagen aan te schaffen, is het aan te raden om te kijken naar de garantievoorwaarden. Kies voor een dealer die is aangesloten bij BOVAG, dan is betrouwbaarheid en goede service gegarandeerd. Lees ook beoordelingen van de verkopende partij, zodat je een goed beeld krijgt van de service die de dealer aanbiedt. 

Aanhangwagen kopen 

Hopelijk weet je nu waar je naar moet kijken wanneer je op zoek gaat naar geschikte aanhanger voor jouw klus. Kijk vooral goed rond, vraag advies aan experts en volg je gevoel. Zo kies je de juiste aanhanger uit die jou kan ondersteunen bij het uitvoeren van jouw werkzaamheden!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden