Geen onderzoek naar bedreigingen richting NAC-trainer Steijn

Foto: Renkum Nieuws

De politie begint geen onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van de opgestapte NAC-trainer Maurice Steijn. Een politiewoordvoerder zegt dat de bedreigingen niet strafbaar waren.

“Het is voor ons niet nodig geweest om een onderzoek te starten omdat er, voor zover wij weten, geen strafbare bedreigingen zijn gepleegd”, aldus de politiewoordvoerder. Steijn stapte op vanwege de bedreigingen vanuit supporters richting hem en zijn gezin. Hij vond dat onacceptabel. Dat er geen onderzoek wordt ingesteld, doet volgens de politiewoordvoerder niets af aan het feit dat het Steijn zich bedreigd voelde. “Bepaalde uitingen kunnen bedreigend zijn overgekomen. Dat is een gevoel van degene die de boodschap krijgt.”

Kort na het opstappen van Steijn besloten drie grootaandeelhouders hun aandelen te verkopen vanwege de situatie. Eerder was ook technisch directeur Ton Lokhoff al opgestapt. Ook andere medewerkers van NAC en hun familieleden zouden zijn bedreigd.

De Brabantse club miste promotie naar de Eredivisie in het afgelopen seizoen, door in de finale van de play-offs te verliezen van NEC.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden