Transparant bieden op een woning bij Bogaers Makelaardij

Foto: Pexels

In de krappe woningmarkt worden veel woningen verkocht per inschrijving. Dit heeft echter nadelen. Het biedproces is niet transparant, waardoor het voor veel consumenten, onder wie veel starters, een spreekwoordelijke ‘black box’ is.

“Dit leidt vandaag de dag tot veel teleurstelling bij bieders die net achter het net vissen”, aldus Ronnie Bogaers van Bogaers Makelaardij uit Drimmelen. “’Als ik geweten had wat het hoogste bod geweest was, had ik nog wel een beter bod willen doen’ is een veelgehoorde uitspraak.” Dus gaan we het op een nieuwe, eerlijke en transparante manier doen.

Als alternatief voor de inschrijving of één-op-één onderhandeling, heeft de NVM het digitale biedingssysteem NVM Online Bieden gelanceerd. Het platform maakt alle biedingen voor iedereen inzichtelijk, met een vooraf afgesproken start- en einddatum. Verkopers gebruiken NVM Online Bieden om via een transparant prijsvormingsproces het meest gunstige bod voor hun woning te realiseren.

“Omdat potentiële kopers precies kunnen zien wat een ander geboden heeft, is het voor hen eenvoudiger om de hoogte van een bod te bepalen. Bovendien hebben ze de keuze opnieuw biedingen uit te brengen in het geval zij tijdens de biedronde overboden worden. Deze wijze van verkopen geeft alle geïnteresseerden gelijke kansen en draagt bij aan de totstandkoming van een eerlijke prijs”, aldus Ronnie Bogaers

Het is uiteindelijk aan de verkoper om te beoordelen welke van de uitgebrachte biedingen, in combinatie met eventuele voorbehouden, het meest gunstige is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden