Bredase Angèle kan voor behandeling van haar ziekte naar VS dankzij crowdfunding

Foto: Angèle Schaminée

Dankzij crowdfunding kan een jonge Bredase vrouw met een zeldzame ziekte naar de VS reizen om te beginnen aan een behandeling die haar “een betere toekomst” biedt.

Crowdfunding

De Bredase Angèle Schaminée lijdt aan het Rumination-syndroom en een paar weken geleden is ze een inzamelingsactie gestart op het GoFundMe-platform. Het doel: 28.000 euro inzamelen om naar de VS te reizen en een behandeling te beginnen om haar te helpen met haar ziekte om te gaan. “Iedere verbetering is een nieuwe kans op meer toekomstperspectief!”, luidt de tekst. Wat Angele echter niet had verwacht toen zij het initiatief lanceerde, was de golf van solidariteit die de actie zou ontketenen. Haar droom is in een paar weken tijd uitgekomen, want de campagne heeft het doel ruimschoots overtroffen en heeft momenteel meer dan 31 duizend euro opgebracht.

Niet Aangeboren Hersenletsel

Tot april 2016 stond Angèle vrij en onafhankelijk in het leven, “Tot het moment dat er een collega met een flight case tegen mijn hoofd aanliep. Daardoor heb ik NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelopen.” Ze had nooit verwacht dat zoiets onschuldigs zo’n grote impact op haar leven zou hebben. “Ik heb mijn passie als lichttechnicus moeten opgeven en ben in een sociaal isolement geraakt. Mijn huis heb ik moeten verkopen en mijn doel is weg. Ik heb met de huisarts meermaals mijn euthanasiewens besproken, en wilde het uiteindelijk nog een jaar proberen. Dit jaar is nu verstreken en heeft me een nieuw doel gebracht: een trail behandeling in Amerika.

Meer toekomstperspectief

Het resultaat is onbekend, maar ik ga uit van 100% verbetering. Iedere verbetering is een nieuwe kans op meer toekomstperspectief! En wellicht betekent dit ook iets voor mensen die net als ik al jaren zoekende zijn naar een oplossing voor dit syndroom “Dit doel kan ik niet alleen bereiken, vanwege de hoge kosten en lege portemonnee. Daarom is alle financiële hulp welkom om de behandeling, de reis en het verblijf te bekostigen.” Dit was de oproep die de jonge vrouw uit Breda in de campagne deed. Vandaag, met het ingezamelde geld en de honderden steunbetuigingen via hetzelfde platform, is ze dankbaar voor de medewerking van alle donateurs, want samen hebben ze het mogelijk gemaakt dat de jonge vrouw zicht heeft op “een nieuw begin”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden