Collecte voor dierenopvang gaat dit jaar weer door

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Saskia collecteert al acht jaar ieder jaar trouw voor Dierenopvangcentrum Breda. Vorig jaar kon dit niet vanwege het coronavirus, maar nu is ze in de week van 12 tot en met 18 juli weer van de partij. Dit doet ze met veel plezier en passie. Waarom?

Dieren op straat

”Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en wanneer zij op straat komen te staan, verdienen ze een tweede kans. Om ze die kans te geven zijn er goede dierenopvangcentra nodig, waar ze de juiste zorg en aandacht krijgen. Dit kost veel geld en dit wordt helaas niet volledig door de overheid vergoed. Op deze manier draag ik een beetje bij aan hun goede toekomst”, vertelt Saskia over haar collecte.

“Collecteren is leuk”

Volgens haar denken mensen vaak dat het niet leuk is om te collecteren. Maar de vooroordelen over dichtslaande deuren kloppen volgens Saskia niet: “Collecteren is zeker leuk, want mensen vertellen regelmatig over hun eigen bijzondere verhalen of ervaringen. Ook geven veel mensen graag iets voor dieren. Of het nu geld is of iets anders. Zo collecteerde ik bij de Albert Heijn en een dame had geen contant geld bij zich. Daarom kocht ze in de winkel een kilo verse worst en dat gaf ze aan mij. Dan kon ik dat aan de hondjes geven.”

Dierasiel Breda

Het dierenasiel Breda heeft een groot verzorgingsgebied en verzorgt jaarlijks ongeveer 400 honden, 1200 katten en zo’n 2000 andere dieren zoals konijnen en vogels. Samen met pleeggezinnen verzorgt het asiel jaarlijks ook ongeveer 350 kittens. Hierbij heeft Dierenopvangcentrum Breda uw hulp hard nodig. Ook collectant worden? Graag! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. Bedankt namens alle asieldieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden