Live E-sporttoernooien voor Bredase jeugd

Foto: Breda Actief

Voor iedereen vanaf 10 jaar zijn er deze zomervakantie fysieke E-sporttoernooien. Breda Actief organiseert samen met Gemeente Breda, mCon esports, NAC Maatschappelijk en Breda University vijf toernooien inclusief verschillende gaming activiteiten op vier locaties door de stad.

Programma

Elke week staat een andere game centraal. Zo kunnen jongeren meedoen aan een Mario Kart, Pokémon GO, Rocket League, FIFA21 en Super Smash Bros. Ultimate toernooi. Daarnaast zijn er op de locaties nog verschillende sportieve en gaming activiteiten. Jongeren kunnen hun skills laten zien tijdens een FIFA Skillgame en kunnen fysiek tegen elkaar strijden tijdens een potje real life Super Smash Bros. Ultimate. Ook geeft freestyle voetballer Nasser El Jackson een show. Deze is op woensdag 11 augustus bij voetbalvereniging WDS’19.

Waarom meedoen?

Sportcoach Obie is een van de organisatoren van het project en vertelt: “Een sportieve activiteit koppelen aan een gameactiviteit, dat versterkt elkaar. Zo worden kids geënthousiasmeerd en dat werkt aanstekelijk! Ook is er voor alle winnaars een toffe prijs”

Inschrijven
Inschrijven voor de toernooien kan via www.breda-actief.nl/summervibes2021. Gewoon langskomen kan ook. Wel is het zo dat iedereen die zich inschrijft voor een toernooi voorrang krijgt op deelnemers die zich niet van tevoren aanmelden. 

Praktische informatie
De toernooien vinden plaats op:

  • Woensdag 28 juli – 12.30 t/m 16.30 uur

Mario Kart en Pokémon GO
Basisschool De Zandberg / Zandberglaan 60-62, 4818 GL Breda

  • Woensdag 4 augustus – 12.30 t/m 16.30 uur

Rocket League

Buurthuis Scheldestraat / Scheldestraat 1, 4812 VJ Breda

  • Woensdag 11 augustus – 12.00 t/m 16.30 uur

FIFA21

Voetbalvereniging WDS’19 /Ganzerik 80, 4822 RK Breda

  • Woensdag 18 augustus – 12.30 t/m 16.30 uur

Super Smash Bros. Ultimate

Basisschool Noorderlicht / Cornelis Florisstraat 25, 4827 CN Breda 

SummerviBes 2021

Naast de E-sporttoernooien zijn er deze zomervakantie nog meer verschillende activiteiten. Kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan vanwege corona kunnen met SummerviBes genieten van zo’n 130 gratis activiteiten verspreid over de wijken in de stad op het gebied van sport, cultuur, creativiteit en muziek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden