Kunstworkshops voor kinderen in Stedelijk Museum Breda deze zomervakantie

Foto: Stedelijk Museum Breda

Tijdens Summerschool kijken kinderen naar de wereld door de ogen van een kunstenaar (zie schema onderaan dit bericht).

Deze hele zomervakantie kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder in het museum aan de slag, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu. Elke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen iedere week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken. Alle werken die de kinderen maken krijgen een
plaatsje in NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen.

Summerschool | praktische informatie en aanmelden

De Summerschool-workshops worden gegeven door kunstenaars: Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en Margot Zweers. Eerst nemen de kunstenaars de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museum.

Om te kijken, luisteren, bewegen en de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. Vol ideeën gaan de kinderen in NEXT aan de slag met de kunstenaar. Wat wordt het? Tekenen met Danielle? Freestylen met Arjan? Of werken met de speciale verfkwast van Romee? Het kan alle kanten op. De gemaakte kunstwerken krijgen vanaf 3 september een plek in een echte tentoonstelling die voor iedereen te zien is tot en met 26 september.

De workshops binnen het programma van Summerschool worden gegeven van 28 juli t/m 3 september op iedere woensdag, donderdag en vrijdag. We starten om 10:00 uur tot 13:00 uur. Deelname voor kinderen (7+) is gratis. Bekijk het complete programma en meld je aan op: www.stedelijkmuseumbreda.nl.

Summerschool 2021 agenda

Deelnemende kunstenaars aan Summer School, deze zomer, zijn:

  • 28, 29 en 30 juli Romee van Oers
  • 4, 5 en 6 augustus Arjan Janssen
  • 11, 12 en 13 augustus Michiel van der Zanden
  • 18, 19 en 20 augustus Cécile Verwaaijen
  • 25, 26 en 27 augustus Danielle Lemaire
  • 1, 2 en 3 september Margot Zweers

Reacties

Cookieinstellingen