Kabinet buigt zich over geldende coronamaatregelen

Foto:

Een aantal ministers praat vandaag weer over de coronacrisis en de maatregelen die gelden om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Vrijdag weer persconferentie

Grote aankondigingen of wijzigingen worden nog niet verwacht. Vrijdag staat er namelijk een persconferentie gepland waarin wel veel bekend zal worden gemaakt. Maandag wordt er wel weer een tussentijdse update gegeven. De meest betrokken bewindspersonen spraken elkaar deze zomer vrijwel elke maandag over de situatie. Het kabinet praat deze week ook over de basismaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand in het algemeen.

Coronamaatregelen tegen het licht

Voor de persconferentie van vrijdag zal het kabinet alle coronamaatregelen tegen het licht houden. Zo moet onder meer duidelijk worden wat er na de zomer gebeurt met de maatregelen in het voortgezet onderwijs. Maar ook de nog geldende beperkingen in de horeca, voor evenementen en nachtclubs en winkels zijn onderwerp van gesprek. Daarnaast moet de komende tijd worden beslist of de 1,5 meter in het hoger onderwijs kan worden losgelaten. Als studenten onderling afstand moeten houden, is volledig fysiek onderwijs niet mogelijk.

  • bron: Nieuws.NL / ANP

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden