Volt maakt zich op voor deelname aan Bredase gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Volt Breburg

Volt Breda zet de volgende stap in de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen en start deze week met het werven van kandidaten. Bij een goede kandidatenlijst zal Volt definitief meedoen in gemeente Breda. Midden november wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.

Europees denken, lokaal doen
Al sinds de oprichting van Volt in 2017 heeft de partij de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Dat betekent meer dan vertegenwoordiging in Brussel. De lokale afdelingen zijn de oren en ogen van mensen dichtbij en houden de Volt-vertegenwoordigers op landelijk en Europees niveau scherp. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn diverse lokale volksvertegenwoordigers namens Volt gekozen.

Politiek dicht bij de mensen
Volt Breburg, de lokale afdeling in de regio Breda/Tilburg, is inmiddels flink gegroeid. Enthousiaste leden bouwen en schrijven beleid door het creëren van inspraak, te spreken met inwoners, de straat op te gaan en het organiseren van evenementen. Ze vinden praktische oplossingen voor lokale problemen door de beste voorbeelden uit Europa naar de regio te halen. Volt Breda start deze week met het werven en selecteren van kandidaten. Het samenstellen van een goede lijst zal het besluit om mee te doen in gemeente Breda definitief maken.

Een nieuwe generatie in de politiek
Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt een frisse wind in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Breda laten horen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden