120 personen aangetroffen bij controle voormalig Amrath Hotel

Foto: Breda Nieuws

De gemeente Breda, de politie en de brandweer hebben gistermiddag tijdens controle uitgevoerd in het voormalige Amrath-hotel aan de Heerbaan. Bij die controle werden 120 personen aangetroffen, tegen een afspraak met de gemeente in.

Het hotel werd in december 2020 gesloten. Uit meldingen die binnenkwamen bij de gemeente en uit waarnemingen van toezichthouders bleek dat het voormalige hotel nog steeds gasten ontvangt. Uit eerder onderzoek bleek al dat verschillende verhurende partijen daarvoor verantwoordelijk zijn.

120 personen
Tijdens de controle van de 70 kamers in het hotel werden gisteren ongeveer 120 personen aangetroffen, gecontroleerd en geĆÆdentificeerd. De meesten kwamen uit Oost-Europa en verbleven al langer dan vier maanden in het hotel. Ook de brandweer stelde verschillende onveilige situaties vast, zoals brandalarmen en nooddeuren die niet in orde waren. Die zijn op de dag van de controle meteen door de verhuurder hersteld.

Vergunning afgewezen
In het verleden is een vergunning aangevraagd voor het vestigen van arbeidsmigranten in het hotelgebouw. De gemeente heeft die aanvraag afgewezen, maar heeft later wel toestemming gegeven voor het tijdelijk huisvesten van kleine aantallen migranten. Inmiddels blijken echter al meer dan 140 bedden in het hotel te worden verhuurd.

Mogelijk vervolgstappen
De waarnemingen uit de controle worden verder onderzocht en geƫvalueerd. Mogelijk volgen daarna vervolgstappen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden