Evenementensector demonstreert op 11 september opnieuw

Foto: Pexels

De evenementensector gaat na het uitblijven van een inhoudelijke reactie vanuit de overheid op de landelijke demonstratie van afgelopen zaterdag opnieuw de straat op. Onder de noemer Unmute Us verzamelt de branche zich op 11 september wederom in verschillende steden, maakte de organisatie vrijdag bekend.

Ruim 70.000 demonstranten en meer dan 2500 organisaties uit de evenementensector demonstreerden afgelopen zaterdag in onder meer Amsterdam, Rotterdam en Utrecht tegen het feit dat evenementen al lange tijd niet mogen doorgaan. Ze wilden daarmee een signaal afgeven aan het kabinet, maar een inhoudelijke reactie bleef tot dusver uit.

“Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben. Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur”, laat de organisatie weten. “Wij blijven vechten voor heropening en kondigen nieuwe demonstraties aan op 11 september en roepen iedereen op om met ons mee de straten op te gaan.”

Voor de nieuwe protestmars worden organisatoren en artiesten uit alle steden opgeroepen zich aan te melden via de website van Unmute Us. “We roepen het hele land op om op te staan voor de evenementenbranche en de cultuursector. Wij zijn zaterdag niet de straat op gegaan om medelijden te wekken. Wij stonden er evenmin om een feestje te vieren. We worden letterlijk doodgezwegen: Unmute Us!”

In welke steden op 11 september wordt gedemonstreerd, wordt later bekendgemaakt.

Bron: ANP/ Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden