Zilver voor tafeltennisduo Van Zon-Van Hoof op Paralympische Spelen

Foto: flickr

De Nederlandse tafeltennissters Kelly van Zon en Frederique van Hoof hebben in het dubbelspel op de Paralympische Spelen genoegen moeten nemen met zilver.

In de finale van de klasses 6-8 moesten Van Zon (33) en Van Hoof (20) het afleggen tegen het Chinese duo Mao Jingdian en Huang Wenjuan: 2-11 7-11 6-11, zo meldt het ANP.

Van Zon pakte individueel eerder in de week in Tokio wel haar derde paralympische titel op rij. De Brabantse, die sinds haar geboorte kampt met een heupafwijking en een verschil van 11 centimeter in beenlengte en verminderde spierkracht in haar linkerbeen heeft, pakte net als in 2012 en 2016 goud.

Diede de Groot bereikte in het rolstoeltennis de finale door de Britse Jordanne Whiley te verslaan: 6-4 6-2. De Groot staat in de finale tegenover de Japanse Yui Kamiji, die won van Aniek van Koot (2-6 2-6). De 24-jarige Groot verloor vijf jaar geleden op de Paralympische Spelen van Rio in de halve finales van Jiske Griffioen, die vervolgens het goud pakte. In de wedstrijd om het brons moest ze het toen afleggen tegen Kamiji.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden