RDW: nog veel landbouwvoertuigen en aanhangers niet geregistreerd

Foto: Pexels

In de eerste acht maanden van dit jaar is minder dan de helft van de landbouwvoertuigen, rijdende werktuigen en bijbehorende aanhangwagens op kenteken gezet.

Wacht niet tot het laatste moment

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) roept eigenaren van dergelijke voertuigen op niet tot het laatst te wachten om problemen te voorkomen. Alleen dit jaar kan dat nog zonder keuring en zonder kenteken mogen de voertuigen na de jaarwisseling de weg niet meer op. De RDW verwacht dat er in totaal 550.000 tractoren, aanhangwagens en getrokken machines en zogeheten motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) geregistreerd moeten worden. Daarvan zijn er 231.000 aangemeld. Vooral de laatste categorie lijkt problematisch te worden, want een kwart van de eigenaren weet niet eens dat hun voertuigen een kenteken nodig hebben.

Graafmachines, veegmachines en heftrucks

In de categorie MMBS vallen verschillende bouwvoertuigen als graafmachines, veegmachines en heftrucks. Maar ook toeristische wegtreintjes en rijdende winkels vallen daaronder, net als bijvoorbeeld zelfrijdende oogstmachines. Van die groep is nog geen kwart geregistreerd. In Friesland is het totale percentage geregistreerde voertuigen met 24 procent het laagst. Gelderland heeft al 63 procent van de voertuigen geregistreerd. Voor heel Nederland ligt het percentage op 42%.

  • bron: Nieuws.nl / ANP

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden