Revalidatie en herstel voor 65-plussers in Amphia Molengracht

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

De MARQ en Thebe huisvesten hun Bredase revalidatie en herstel in een deel van Amphia Molengracht. Een tweetal etages wordt hiervoor speciaal voor De MARQ en Thebe verbouwd. Na de verbouwing zijn er 108 plaatsen voor ouderen die revalideren of herstellen na een ingreep of na ziekte. De unieke samenwerking tussen De MARQ, Thebe en Amphia wordt vandaag bekrachtigd door het ondertekenen van de huurovereenkomst. Na de zomer van 2022 worden er de eerste  revalidanten verwacht.

Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur Amphia: ”We zijn verheugd om samen met Thebe en De MARQ revalidanten in Amphia te kunnen huisvesten. Dit zijn belangrijke stappen in een efficiëntere revalidatie en herstelzorg voor deze ouderen in de regio.”

Nederland vergrijst

Ieder mens wil natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, ook wanneer er een beperking, ziekte of een andere kwetsbaarheid ontstaat. Als je in het ziekenhuis terecht komt wil je maar één ding: zo snel mogelijk weer beter worden en naar huis. Soms is dat niet haalbaar en is eerst een revalidatietraject nodig om thuis weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Agnes Klaren, bestuurder van Thebe: “Excellente revalidatie en herstel spelen hierbij een belangrijke rol en maken het verschil. Precies dát verschil willen wij samen gaan maken.” 

Gemeenschappelijke focus, specifieke expertises
De MARQ en Thebe gaan op de nieuwe locatie intensief samenwerken, ook met Amphia. De drie organisaties bundelen hun deskundigheid en ervaring en werken samen aan vernieuwing. Zo wordt nog meer gefocust op kansen en mogelijkheden om met iedere revalidant en zijn naasten te komen tot het best passende behandel- en revalidatieproces.

 Ellen van Kroonenburg, directeur van De MARQ; “Een fantastische mijlpaal: Het wordt een speciale, nieuwe en inspirerende plek in Breda om te revalideren en te werken én je kan met recht spreken van een unieke samenwerking. Samen tillen we revalidatie en herstel voor ouderen naar een hoger plan. Bovendien is het een belangrijke basis om samen met andere organisaties in de regio toe te werken naar een transmuraal centrum voor revalidatie en herstel”.

De Bredase revalidatieafdelingen van De MARQ en Thebe verhuizen  na de zomer in 2022. Tot die tijd kunnen oudere mensen voor revalidatie in Breda terecht bij De MARQ Leuvenaarstraat of De MARQ Merlinde. Bij Thebe is in woonzorgentrum Lucia een afdeling ingericht voor revalidatie en herstel.  De huidige revalidatie-afdelingen van De MARQ en Thebe op Langendijk sluiten medio september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen