Binnenkijken bij….beddenspeciaalzaak Dreamland

Foto: Dreamland

In de serie ‘Binnenkijken bij…’ nemen we een kijkje achter de schermen bij bedrijven uit de regio. In deze aflevering zijn we te gast bij Robbert Eikhout van beddenspeciaalzaak Dreamland aan de Leijsenhoek in Oosterhout.

Hoe het allemaal begon…

Het succesverhaal van beddenspeciaalzaak Dreamland start in 1984 in een pand aan de Nieuwstraat in het hartje van het centrum van Oosterhout. Robbert Eikhout vertelt trots: “Mijn vader Frank Eikhout had in de jaren daarvoor al bij diverse meubelzaken gewerkt. Hij ontdekte dat er veel aandacht was voor meubels in de woonkamer, maar dat de slaapkamer vaak een ondergeschoven kindje was. De slaapkamermeubels stonden in een hoekje van de showroom en er was weinig tot geen aandacht voor bedbodems of verschillende soorten matrassen. Hij besloot dat hij dat anders ging doen en opende in 1984 Dreamland.”

Eerste beddenspeciaalzaak van Nederland

Dreamland was daarmee een van de eerste beddenspeciaalzaken van Nederland die alleen maar slaapkamer gerelateerde producten in het assortiment had. Robbert: “De vestiging aan de Nieuwstraat midden in het centrum van Oosterhout bleek toch niet zo geschikt. Naast parkeerproblematiek was er te weinig ruimte om alle soorten bedden en matrassen te laten zien. In 1987 verhuisde de showroom daarom naar de Keiweg. Dit was een hele ruime winkel op een doorgaande weg naar het centrum en met veel parkeergelegenheid rondom het pand. Er was veel meer ruimte dan in de Nieuwstraat en er werden niet alleen bedden verkocht, maar er werd een gedegen advies gegeven over de beste oplossing om uitgerust wakker te worden. Zo kwam er steeds meer aandacht voor slaapcomfort. In deze showroom waren destijds nog allemaal aparte kamers ingericht, zodat je direct de slaapkamermeubels bij elkaar in een ruimte kon zien. Vaak kochten mensen een kamer exact zoals wij die hadden ingericht, inclusief meubels en bedtextiel.”

Verovering van heel Brabant

Het liep goed met de vestiging in Oosterhout. Zo goed, dat werd besloten om in 1989 een vestiging te openen in Oisterwijk en in 1991 nog een derde vestiging in Eindhoven. Robbert: “In de filosofie van mijn vader konden we op deze manier heel Brabant bereiken en hoefde niemand ver te reizen om goed slaapadvies te krijgen. Hij was alleen vergeten dat hij zelf daarvoor wel veel kilometers moest maken. Hij zat op sommige dagen bij wijze van spreken meer in de auto dan dat hij op een vestiging aanwezig was. En hij moest meer een manager worden dan een ondernemer. Daardoor verloor hij de focus op wat hij echt belangrijk vond: goed advies geven voor heerlijk slaapcomfort.”

Filosofie van Dreamland

In 1996 werd besloten deze winkels af te stoten en weer volledig te focussen op Oosterhout. Robbert: “In 2010 verhuisde de showroom naar de Abdis van Thornstraat, tegenover de Boerenbond waar nu de Aldi zit. Deels ingegeven door de plannen van de gemeente rondom het kruispunt Ridderstraat/Keiweg, maar ook omdat de filosofie van Dreamland aan het veranderen was. In de nieuwe showroom werden geen aparte kamers meer gemaakt, maar kon iedereen vrij in de ruimte kijken en rondlopen. Goed slapen en uitgerust wakker worden kwam nog meer centraal te staan en de meubels werden daarbij gezocht. Zo werd het mogelijk zelf een complete slaapkamer samen te stellen van verschillende merken door elkaar. Dat is iets dat ook nu nog lang niet bij iedere beddenspeciaalzaak mogelijk is!”

Terug naar het centrum

“In 2019 kregen we de kans om terug te keren naar het centrum in een deel van de showroom van meubelspeciaalzaak Victor Boeren naast het busstation. In een verbouwing van amper 6 weken hebben we hier een moderne en eigentijdse showroom weggezet. Hoewel de winkel wel iets kleiner is dan de Abdis van Thornstraat bieden we nu een veel breder assortiment. We hebben hier een aanbod van meer dan 40 topmerken op het gebied van bedden en slaapcomfort! Omdat slaapadvies bij ons altijd 100% maatwerk is, kunnen we nu dus eenvoudig de verschillende merken naast elkaar presenteren en is het makkelijker om te vergelijken. Zo proberen wij iedereen, ongeacht de grootte van de portemonnee, te voorzien van een eerlijk, onafhankelijk en passend advies om iedere ochtend weer uitgerust wakker te worden. Of dat nu gaat om een compleet bed met bodem en matras, een nieuw hoofdkussen of een mooi, nieuw dekbedovertrek. Dat maakt voor ons geen enkel verschil. Iedereen is van harte welkom in onze showroom aan de Leijsenhoek! Enne… parkeren kan gratis op ons eigen terrein naast de showroom aan de zijde van de Mathildastraat.”

Altijd service en kwaliteit

“We zijn overtuigd van de service en kwaliteit die wij bieden, ook na vele jaren. Zo was er recent een dame met een gebroken bout in een lattenbodem die al zeker 20 jaar oud was. Daar ben ik naartoe gegaan om te kijken welk type daarin moest en of ik die wellicht op voorraad had of moest bestellen. Nadat ik had gezien welk type schroef erin moest ben ik in ons magazijn gaan zoeken en vond ik de juiste. Ik ben direct teruggaan en heb die bout kosteloos voor deze mevrouw vervangen. Als waardering voor deze service vond ik vanmorgen een doosje bonbons op mijn bureau. En dat waardeer ik dan weer enorm. Aftersales is bij Dreamland net zo vanzelfsprekend als de verkoop. Een klant is bij ons geen nummer en je belt niet naar een klantcontactcentrum voor service. Wij zorgen ervoor dan onze klanten, ook na jarenlang gebruik, nog steeds uitgerust wakker kunnen worden op hun bed van Dreamland!”

De toekomst

De toekomst ziet er voor Dreamland dan ook rooskleurig uit. Robbert: “Mijn vader zal de komende periode steeds meer een stapje terug gaan doen en zo neem ik het stukje bij beetje van hem over. Natuurlijk blijft hij altijd beschikbaar om mij bij tijd en wijle van advies en goede raad te voorzien. Dat wil overigens niet zeggen dat ik alleen in de winkel aanwezig ben, want ik vind het juist leuk om ook mee te bezorgen. Het is vaak immers een laatste contactmoment met de klanten. Het is fijn om dan eventuele vragen te beantwoorden of extra uitleg te geven.” Je merkt het: bij Dreamland draait alles om kwaliteit, service en een goede nachtrust! De showroom van Dreamland is te vinden aan de Leijsenhoek 34 in Oosterhout naast het busstation en je kunt gratis parkeren op de Mathildastraat naast de showroom.

Door: Jeroen Vorspaget

Reacties

Cookieinstellingen