Met hypnose van elke angst af via Dream Academy

Foto: Dream Academy

Als coach bij Dream Academy vindt Johan Groenewegen het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen om steeds meer mensen te kunnen helpen, want dat is wat hij het liefste doet. Nu hij ook hypnotherapeut is, merkt hij dat hypnose een hele mooie, snelle manier is om gedrag blijvend te veranderen.

Faal-, vliegangst en angsten voor dieren is niets anders aangeleerd gedrag en onder hypnose makkelijk af te leren. “Het is een fantastische manier om je rationele brein te omzeilen, om direct in je onderbewuste te komen, en daar je gedrag te veranderen.”

Ongewenst gedrag afleren

“Van al ons gedrag, al ons doen en laten, is slechts 5% bewust,” vertelt Johan. “Ons bewustzijn speelt dus nauwelijks een rol bij ons gedrag. Dit schrijft Ab Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, in zijn boek ‘Het slimme onbewuste’. Je snapt natuurlijk dat je ademhaling, je spijsvertering of een wondje dat vanzelf geneest, onbewust gaan. Maar ook je gewoontes, emoties, geheugen en zelfbeeld zijn in je onderbewustzijn opgeslagen. Als je hier iets in wilt veranderen, kun je dat dus lastig met je rationele bewustzijn doen. Daarom lukt het mensen zo moeilijk om af te vallen, of om over een angst heen te stappen.”

In zijn praktijk helpt Johan zijn klanten op deze manier van hun angsten af. Laatst wilde een vrouw van haar vliegangst af. Deze angst is ontstaan door een vervelende ervaring tijdens een vlucht met flinke turbulentie. Johan: “Eigenlijk is die angst niets meer dan ongewenst, aangeleerd gedrag. Als je dat begrijpt, begrijp je ook dat je het kan af leren! Met een techniek genoemd Fast Phobia help ik mensen om in één of twee sessies van hun angst af te komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan angst voor spinnen, honden en katten. Ook faalangst, slaapproblemen of ander ongewenst gedrag zoals uitstellen, is onder hypnose snel en blijvend af te leren. In mijn praktijk krijg ik vaak na een sessie terug: ‘Ik wist niet dat ik er zo makkelijk vanaf geholpen kon worden’.

Wil jij van jou angst af? Klik hier voor een gratis kennismaking met mij.

Johan Groenewegen ([email protected])
Meer weten? Ga naar de website | Facebook | Instagram

Cookieinstellingen